Paaukštinimo negavęs darbuotojas vykdė „gana plataus masto kenksmingą sabotažą“ „Teslos“ veiklai, sekmadienį savo laiške darbuotojams rašė E. Muskas. Apie laiško turinį informavo CNBC. Įmonės atstovas savo komentarą pateikti atsisakė, tačiau savo pavardės atskleisti nenorėjęs darbuotojas patvirtino, kad tokį laišką gavo.

Kaip rašė E. Muskas, „Tesla“ vykdo išsamų įvykio tyrimą. Aiškinamasi, ar darbuotojas veikė vienas, ar jam padėjo kiti įmonės darbuotojai arba kitos organizacijos.

„Kaip žinote, „Teslos“ mirties trokštančių organizacijų sąrašas ilgas“, – tvirtino E. Muskas. Jis užsiminė apie Volstrito atstovus, kurie „jau prarado milijardus dolerių“, naftos ir dujų kompanijas, „nenorinčias“ matyti saulės energija varomų ir elektrinių automobilių privalumų, taip pat dyzelinių ir benzininių variklių gamintojus. „Jeigu jie taip trokšta sukčiauti dėl emisijų reikalavimų, galbūt jie nori sukčiauti ir kitose srityse?“ – sakė E. Muskas.

Praėjusią savaitę E. Muskas pranešė pertvarkantis kompaniją ir devyniais procentais mažinantis darbuotojų skaičių. Taip siekiama padidinti pelną. Daugiau nei trys tūkst. žmonių neteko darbo. Kalifornijos valstijoje pateikti skundai rodo, kad Fremonte ir Palo Alto buvo atleista daugiau nei 500 darbuotojų.

Fremonto policijos atstovės spaudai teigimu, savaitgalį policija iš „Teslos“ gamyklos nesulaukė jokių skambučių su pagalbos prašymu.
"Tesla" gamykla

Tačiau pirmadienį darbuotojams atsiųstame kitame elektroniniame laiške E. Muskas pranešė, kad teko trumpam sustabdyti produkcijos gamybą, mat įvyko nedidelis gaisras. Vadovas ragino darbuotojus neprarasti budrumo ir stebėti, ar nevyksta kas nors netinkamo.

E. Muskas rašė, kad „keisto incidento, kurį sunku paaiškinti“ metu nedidelis gamybos linijoje įsiplieskęs gaisras kelioms valandoms sustabdė produkcijos gamybą“.

„Tai galėjo būti tiesiog atsitiktinis įvykis, tačiau, kaip sakė Andy‘is Grove‘as, išgyvena tik paranojikai“, – pirmadienį rašė E. Muskas, paminėdamas prieš keletą metų mirusį technologijų gigantės „Intel“ vadovą. „Atkreipkite dėmesį į viską, kas galėtų pakenkti mūsų kompanijos interesams“, – darbuotojus ragino E. Muskas.

„Tesla“ dabar vargiai sau gali leisti pasiduoti nesėkmėms. Įmonė stengiasi įvykdyti savo tikslą – iki šio mėnesio pabaigos per savaitę pagaminti penkis tūkstančius „Model 3“ automobilių. Birželio 5-ąją E. Muskas akcininkams tvirtino, kad kompanija tikslą veikiausiai pasieks. Kompanijos trečiojo ir ketvirtojo šių metų ketvirčių pelno prognozės paremtos šiuo tikslu. Jei jo pasiekti nepavyks, vėl kils nerimo banga dėl įmonės sėkmės.

„Teslos“ atstovė spaudai patvirtino pirmadienį išplatinto laiško tikrumą. Jos teigimu, gaisras buvo užgesintas per kelias sekundes, gamyba tęsėsi toliau, niekas nebuvo sužeistas, pastebimos žalos inventoriui taip pat nebuvo padaryta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)