Tačiau, net ir tie, kurių požiūris į švarą, švelniai tariant, atsainus, taip pat tie, kurie plauna automobilį tik tada, kai tai visiškai būtina, bent kelis kartus per metus į automobilių plovyklą užsuka. Tikėtina, kad taip nutinka tokiomis progomis kaip Kalėdos ar gimtadienis. Plauti automobilį greičiausiai apsispręsite ir tada, jei buvote jį pastatę po medžiu, kuriame tupėjo gerai užsimaskavę teršėjai – balandžiai. Kaip rašoma autoevolution.com, akivaizdu, kad bent kartkartėmis automobilio plovimas tikrai neišvengiamas.

Be primygtinai siūlomos galimybės pagilinti išmaniųjų telefonų naudojimo įgūdžius, nes laiko tam – per akis, jokių kitų priekaištų, susijusių su prievole nusiplauti automobilį, ko gero, nėra. Žinoma, kai kurie žmonės mano, kad šepečiais šiūruojamas automobilio paviršius gali prarasti spindesį. Laimei, tokiems galima pasiūlyti apsilankyti plovykloje, kurioje automobiliai plaunami jų neliečiant. Kai kuriose plovyklose automobiliai prižiūrimi taip, kad net sunku patikėti: jie masažuojami, vaškuojami, dengiami nuo senėjimo apsaugančiomis priemonėmis.

Daugeliui plovykla tėra tamsus ir vandens purslais besispjaudantis tunelis, į kurį įvažiuojama purvina transporto priemone, o išvažiuojama jau gerokai lengvesniu, purvo naštą nusimetusiu automobiliu. Tad apsilankyti plovykloje turime tik todėl, kad netektų pasijusti nejaukiai civilizuotoje visuomenėje ir netektų slapstyti automobilio garaže, o į gatves išvažiuoti tik sutemus.

Pasitaiko, kad išvažiavus iš automobilių plovyklos būtina staiga pasukti kairėn, nes to nepadarius teks šoktelėti iš tikrai pakankamo aukščio. Deja, atsiranda tokių vairuotojų, kuriems šio barjero sėkmingai įveikti nepavyksta. Galbūt stebint netikėtus iš plovyklos išneriančio automobilio manevrus galima pagalvoti, kad vairuotojas buvo nepatenkintas suteikta paslauga ir nutarė pats baigti darbą? Bet labiau tikėtina, kad jis paprasčiausiai supainiojo stabdžio ir akceleratoriaus pedalus.

Po apgailėtinos vaizdo įraše užfiksuotos miniveno nesėkmės iš plovyklos išrieda pikapas. Akimirką galima pamanyti, kad jo vairuotojas ketina pakartoti anksčiau regėtą triuką. Laimei, šis triukas nepakartojamas.

Beje, būtų įdomu sužinoti, ar šioje vietovėje temperatūra nenukrenta žemiau nulio. Jei taip, atėjus žiemai, šia vaizdo kamera pavyktų užfiksuoti dar ne tokių šlapia nuokalne besileidžiančių automobilių manevrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)