Geriausi „Nissan“ vairuotojai FIA sertifikuotame „Gran Turismo“ gamyklinės serijos čempionate (Gran Turismo Manufacturers Series Championship), vykstančiame naujame „Gran Turismo Sport“ „PlayStation“ žaidime, laimės kelionę į NISMO festivalį „Fuji International Speedway“ trasoje Japonijoje ir į žaidimo kūrėjų „Polyphony Digital“ būstinę Tokijuje. Taip pat bus išrinktas papildomas „Nissan GT Sport“ taurės el. lenktynių varžybų Europoje nugalėtojas.

Sony PlayStation“ bendradarbiaujant su „Federation Internationale de l'Automobile“ (FIA) sukurti „GT Sport“ čempionatai yra pirmieji internetiniai el. sporto lenktynių čempionatai, patvirtinti FIA. Jie atsirado praėjus 10 metų nuo inovatyvios „Nissan PlayStation GT Academy“ programos pradžios, kuri suteikė žaidėjams galimybę tapti „Nissan“ lenktyninių automobilių vairuotojais.

„Su „Nissan GT Academy“ įrodėme, kad dalis greičiausių pasaulio vairuotojų galbūt niekada nebūtų sulaukę progos varžytis trasoje, jei nebūtų žaidimų, – teigė „Nissan“ pasaulinio automobilių sporto direktorius Michaelis Carcamo. – Nuo sofos jie persėdo į lenktyninį bolidą ir sulaužė tradicinę tapimo sėkmingu lenktynių vairuotoju tvarką. Konkurencija neįtikėtinai arši. Dabar aišku, kad internetinės lenktynės nėra tik tikrų lenktynių pakaitalas. Pripažinimas oficialiomis FIA gamyklinės serijos čempionato per „GT Sport“ lenktynėmis yra nepaprasta galimybė ir tikimės, kad „Nissan“ atstovaus geriausi pasaulio žaidėjai.“

Greičiausias žaidėjas, pasirinkęs „Nissan“ kaip savo gamyklinę komandą bent viename iš trijų FIA gamyklinės serijos pasaulio regionų (Amerikose, Azijoje/Okeanijoje ir Europoje/Artimuosiuose Rytuose) laimės kelionę į Japoniją. Jie taip pat gaus specialias „Nissan“ komandos uniformas ir „Nissan“ / „GT Academy“ mentorių instruktažą pasaulio finale.

Be to, žaidėjai iš Europos, pasirinkę „Nissan“ gamyklinę komandą FIA gamyklinės serijos varžybose automatiškai dalyvaus „Nissan GT Sport Cup“ varžybose.
"Nissan" ieško greičiausių "Gran Turismo" žaidėjų

Į „Nissan GT Sport Cup“ taurės varžybas bus atrinkta po 12 geriausių „Nissan“ vairuotojų iš Europos, kurie dalyvaus varžybose birželį, liepą bei rugpjūtį. Jie toliau važysis finaliniame „Blancpain GT Endurance Cup“ serijos ištvermės taurės lenktynėse Barselonoje rugsėjį.

Be to, geriausias FIA gamyklinės serijos lenktynių „Nissan“ žaidėjas birželį, liepą ir rugpjūtį laimės galimybę dalyvauti „Nissan“ mokymų stovykloje „Silverstone“ trasoje. Ten iš mentorių jie išmoks vairavimo įgūdžių realybėje.

36 žaidėjai ir papildomi 12, praėję papildomą atranką „Barcelona-Catalunya“ trasoje, rungsis pagrindinėje „Nissan“ rengiamoje „PlayStation GT Sport“ kovoje.

Naujos virtualios varžybos yra „Sony PlayStation“ paramos „GT Sport Motul Team RJN“ – „Nissan GT-R NISMO GT3“ klientų lenktynių komandai, rungtyniaujančiai 2018 m. „Blancpain“ ištvermės varžybose, tęsinys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją