Idiotiška? Galbūt, tačiau šie autoportretų autoriai nesidrovėdami viešina savo nuotraukas. „Instagram“ galima aptikti apie 4 tūkst. įrašų su raktažodžiu #drivingselfie, beveik 2 tūkst. – su #drivingselfies ir apie 10 tūkst. – su #drivingtowork.

Twitter“ taip pat galima rasti šimtus panašių nuotraukų.

Tiesa, ne visas tas nuotraukas darė vairuotojai, dalis jų atsirado padedant keleiviams, vis dėlto saugaus eismo ekspertai nėra sužavėti tokiomis tendencijomis.

„Toks užsiėmimas kelia pavojų jūsų gyvybei bei visų tų, su kuriais važiuojate“, – perspėja eismo saugumo organizacijos „Advocates for Highway and Auto Safety“ prezidentas Jackie Gillanas.

Šis fenomenas tampa toks stiprus, kad „Toyota“ jau sukūrė prevencinę reklamą „Don't Shoot and Drive“, kuria siekiama atkreipti dėmesį į tykančius pavojus.

Įdomu tai, kad šios tendencijos neapsiriboja tik automobiliais. Internete galima aptikti ir nuotraukų, kuriose įsiamžinę žmonės, valdantys motociklus, valtis ir net lėktuvus.

Pareigūnai įspėja, kad naudojantis telefonais prie vairo rizikuojama ne tik eismo saugumu, bet ir bauda. Daugelyje šalių teisės aktai draudžia naudotis telefonu prie vairo, nebent vairuotojas turi laisvų rankų įrangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)