Į sporto klubo „Coffee Racers“ drauge su Lietuvos kelių policijos tarnyba, Kauno Kelių policijos valdyba, „Bikeshop“ ir „Autogidas.lt“ organizuojamus kursus motociklininkai suvažiavo iš Kauno ir miesto apylinkių.

„Kas mums pasirodė įdomu, jog kauniečiai pasirodė esantys drąsesni, o gal smalsesni nei vilniečiai – sulaukėme daugybės klausimų. Žmonėms reikia žinių, jie suinteresuoti saugumu keliuose – tai teikia didžiulę viltį, kad galima būtų išvengti skaudžių nelaimių“, – sakė sporto klubo prezidentas ir lenktynininkas Adomas Dautartas.

Trečiadienį įvykusi saugaus motociklizmo kursų paskaita buvo pirmoji, antroji vyks ateinantį ketvirtadienį kovo 11 d. Likusios keturios – trečiadieniais iki balandžio 9 dienos. Trečius metus sporto klubo „Coffee Racers“ ir kelių policijos organizuojami kursai pirmą kartą vyksta Kaune.

Kursų lektoriai dėstys apie motociklo įsigijimą ir priežiūrą, patars, kaip išsirinkti sau labiausiai tinkantį motociklą, pristatys būtiną motociklininko aprangą ir apsaugas, aiškins apie vairavimo įgūdžių tobulinimą, motociklo vairavimo mieste ir užmiesty ypatumus. Lenktynininkai pasidalins naudingomis žiniomis apie važiavimo žiede specifiką ir paragins mėgstančiuosius greitį iš gatvių persikelti į lenktynių trasas. Medicinos atstovas primins, kaip suteikti pirmąją pagalbą. Kiekvieną trečiadienį bus dėstoma vis nauja kursų tema, tad motociklininkams siūloma iš anksto užsirezervuoti laiką šešiems vakarams.

Po teorinių paskaitų, prasidėjus motociklų vairavimo sezonui, „Coffee Racers“ organizuos praktinius važiavimus Aukštadvario kartodrome, vėliau ir KačerginėsNemuno žiede“ su teisingo motociklo valdymo instruktažais. Praktiniuose važiavimuose galės dalyvauti tik visą teorinę dalį išklausę dalyviai.
Saugaus motociklizmo paskaitos vyks Kauno Kelių policijos valdybos patalpose, Chemijos pr. 4B, 5 aukšte. Norintieji dalyvauti kursuose turės užsiregistruoti sporto klubo tinklalapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)