Atsakymo į šį klausimą ieškojo ir šį savaitgalį Indianapolyje (JAV) vykstančio motociklų lenktynių „Moto GP“ etapo organizatoriai. Jie nusprendė padidinti susidomėjimą varžybomis ir vienam iš greičiausių pasaulyje motociklininkų „Repsol Hoda“ lenktynininkui ispanui Dani Pedrosai pasiūlė susigrumti su Jungtinėse Amerikos Valstijose antros pagal populiarumą po „Nascar“ lenktynių serijos „IndyCar“ lenktynininku Marco Andretti.

Abu pilotavo savo įprastus varžybų aparatus – ispanas sėdo ant 160 kilogramų ir 240 AG pasiekiančio „Honda RC213V-RS“ motociklo, amerikietis – prie 700 kilogramų ir 700 AG „IndyCar“ „formulės“ vairo.
Prieš startą formulės lenktynininkas buvo įsitikinęs savo pergalę, kadangi žemas automobilis turi mažesnį oro pasipriešinimą, taip pat dėl didesnio su kelio danga besiliečiančio padangų ploto gali greičiau važiuoti posūkyje. Be to, prieš pat startą lijo ir lenktynių trasa buvo šlapia, tad motociklininkui tai buvo dar vienas papildomas išbandymas.

Bet ar lengvai automobiliui pavyko įveikti motociklą, sužinosite šiame vaizdo siužete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)