Pasak organizatorių, pagal dalyvių kiekį „Moterų ralį“ jau galima vadinti didžiausiu automobilizmo renginiu, skirtu moteriškajai auditorijai.

„Tikėjome, kad šis renginys turi potencialą ir per kelerius metus taps populiarus ar net masinis, tačiau nenujautėme, jog jau šiemet sulauksime tokio moterų aktyvumo – dalyvių skaičius jau greit perkops 150 ekipažų“, – džiaugėsi vienas iš renginio organizatorių Maris Simson.

Iššūkį dalyvauti pirmajame moterų ralyje priėmė būrys žinomų šalies moterų. Renginyje savo jėgas išbandys ir Vlada Musvydaitė, važiuosianti viename ekipaže kartu su profesionalia ralio šturmane Agne Vičkačkaite-Lauciuviene.

„Mano emocijos, sulaukus šturmanės kvietimo dalyvauti moterų ralyje, buvo dvejopos. Dar dabar prisimenu tą baimę, patirtą pernai važiuojant tradiciniame žurnalistų ralyje. Antra, nežinau, kaip man pavyks klausyti moters nurodymų. Tačiau išsiaiškinau, jog šis moterų ralis yra visiškai kitoks, nes čia svarbiausia – geros emocijos“, – šypsosi V. Musvydaitė.

Visoms dalyvėms, norinčioms prieš renginio startą patobulinti savo įgūdžius prie vairo, A. Vičkačkaitė-Lauciuvienė surengs specialias pamokas: „Manęs laukia rimtas iššūkis, nes šiame renginyje nemažai rungčių vyks ne automobilyje. Jau dabar visa tai kelia šypseną, nes po pirmosios treniruotės su Vlada supratau, jog nuotykiai – garantuoti. Žinoma, smagu bus pasidalinti sukaupta patirtimi ir vairavimo paslaptimis su moterimis, kurios pasiryžo sudalyvauti šiame pavasariškai linksmame renginyje.“

Stilingo pramoginio renginio metu dalyvės savo automobiliais turės įveikti ne tik specialiai parengtą maršrutą, bet ir atlikti įvairias nuotaikingas užduotis.

„Varžybų trasa drieksis vaizdingu maršrutu, pilnu lankytinų objektų ir kraštovaizdžių. Tad visos užduotys turės išliekamąją vertę, supažindins renginio dalyves su objektų ypatumais, įdomiais faktais. Taip pat dalyvėms teks pasitelkti ir orientavimosi vietovėse gebėjimus, sumanumą bei išradingumą“, – debiutinio „Moterų ralio“ dalyvėms žada organizatoriai.

Anot jų, pagrindinis renginio tikslas – sudominti kuo daugiau dailiosios lyties atstovių automobilių sportu ir panašiais renginiais, skatinti aktyvų laisvalaikio praleidimą, propaguoti saugų eismą keliuose ir supažindinti su krašto lankytinais objektais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)