„Vienuoliktas numeris mums tapo laimingas. Esu gimusi vienuoliktą dieną, gyvenu vienuoliktame bute, mano vaiko gimimo metai yra vienuolikti ir dar daug kitų „vienuolika" yra mano gyvenime. Juokaudama dar prieš ralį sakiau savo komandai, kad gal šį kartą tokie sutapimai bus sėkmingi", – dalijasi įspūdžiais nugalėtojų komandos kapitonė ir vairuotoja Inga Žviedrienė.

Paklausta, ar daug ruošėsi „Moterų raliui, Inga atvirauja, kad kasmet ekipažas ruošiasi: prisimena taisykles, studijuoja ankstesnių metų „Moterų ralio" kelio knygas, kur ir kaip sustoti, kas ir kaip žymima. Be to, kasmet dalyvauja „ABC by Mazda" praktiniuose mokymuose, pravažiuoja su šturmane ir vis kažką atranda, ko iki šiol nebuvo pastebėję.

„Esame išskirtinai „Moterų ralio" aistruolės, jokiame kitame ralyje nedalyvaujame. Su šturmane Janina važiuojame abi jau šeštus metus. Prieš ralį kasmet iš naujo susitinkame, aptariame, ką sakysime važiuojant slalomą. Su komanda nagrinėjame, kokios buvo klaidos, aptariame, kokie bus visų vaidmenys", – pasakoja komandos vairuotoja Inga.

Moteris teigia, kad iki paskutinės ralio sekundės su draugėmis negalėjo patikėti, kad jos laimėjo. Iki šiol užimta aukščiausia ekipažo viena buvo prieš du metus pasiekta aštunta pozicija. Šiemet komandos nusiteikimas buvo tiesiog dalyvauti ir gerai praleisti laiką.

„Gal net šita mūsų ramybė mums padėjo. Svarbiausia, ką pastebėjome, yra neskubėti, pagalvoti, stabtelti ir nusiraminti. Būtent tai mums padėjo atliekant užduotis lauke. Tačiau svarbiausias elementas, padėję laimėti – komandinė nuotaika, komandos atmosfera", – pabrėžia I. Žviedrienė.

Pasak jos, aštuonias valandas išbūti keturioms viename automobilyje nėra taip paprasta. Emocijoms sukilus ir aštrų žodį gali pasakyti, tada labai svarbus supratimas, pasitikėjimas, mokėjimas atleisti ir nepamesti komandinės dvasios. Ji prisipažino, kad per šešerius metus teko visko patirti, tačiau dabartinė komandos sudėtis yra tvirta.

„Esame draugės, draugaujame šeimomis. Susitikti kartą metuose ir dalyvauti „Moterų ralyje" mums tapo tradicija – pabūname išskirtinai tik moteriškoje draugijoje, be vyrų, vaikų, negalvojame apie rūpesčius, pamirštame problemas. Neįsivaizduojame savęs be šio renginio, todėl dalyvausime būtinai jame ir toliau. Bandysime dalyvauti kitose įskaitose, pavyzdžiui, istorinių automobilių", – sakė ekipažo vairuotoja Inga Žviedrienė.

„Moterų ralio" stiliaus nugalėtojos – „Iš kitos planetos"

Daugiausiai dalyvių aistrų kasmet sulaukia „Stilingiausio ekipažo" nominacija. Jau kelis metus iš eilės stilingiausią „Moterų ralio" komandą renka stiliaus ir mados žurnalo „L'Officiel Lithuania" redakcija.

Šių metų stiliaus temą padiktavo pasaulyje vykstantys įvykiai ir menininkų atsakas jiems. Pasaulinio garso menininkės Yoko Ono idėjos įkvėpė „Moterų ralio" temą – „Įsivaizduok Taiką".

Stilingiausiojo nominaciją laimėjo 82 numeriu startavusi komanda, pavadinimu „Iš kitos planetos". Moterys vilkėjo drąsius aptemptus spalvotų raštų kostiumus ir efektingai išsiskyrė iš gausaus renginio dalyvių būrio.

„Nelengva buvo rinkti tą vienintelį. Ypač, kai matėme, kad nuoširdžiai buvo galvota ir ruoštasi. Todėl sveikinu visas, jūs visos esate stilingos ir gražios. Norisi pagirti ir paskatinti visas būti drąsiomis ir nebijoti ieškoti saviraiškos būdų", – sako „L'Officiel Lithuanina" žurnalo prodiuserė Elena Puidokaitė.

Antrą geriausią rezultatą „Moterų ralyje" parodė komanda „Jemu" (Nr. 88). Trečios – „Linkmenų lapės" (Nr. 167).

„Azartiškiausia komanda" išrinktas ekipažas Nr. 88, „AAAAguonėlės", saugiausias – ekipažas Nr. 87 „Be nuodėmės 2".

„Moterų ralis" vyksta pagal klasikinio ralio taisykles. Visos dalyvės važiuodamos vadovaujasi specialia kelio knyga. Šių metų „Moterų ralio" trasos ilgis – 300 kilometrų, trukmė – 8 valandos. Ralio startas ir finišas vyko šalia prekybos ir pramogų centro „Akropolis". Renginį atidarė ralio automobilis „Mazda CX-5".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją