Automobilio interjeras išties it iš ateities, o išorės dizainas primena amerikietiškąjį „muscle“. Tiesa, „Peugeot“ dizaineriai teigė, jog tokio įvaizdžio sukurti nenorėjo, nes automobilis buvo kuriamas remiantis šeštame dešimtmetyje pagamintu „Peugeot 504“ kupė modeliu. Palyginus šiuos automobilius formos ir automobilio priekinės dalies panašumų rasti tikrai įmanoma, tačiau „E-Legend Concept“ galas į senąjį modelį nė iš tolo nepanašus, mat čia – „Peugeot“ vizitine kortele jau tapę liūto nagus primenantys žibintai.

Pažiūrėjus iš arčiau, galima įžvelgti ir daugiau ateitį primenančių elementų, mat automobilis neturi ir rankenėlių, o durys atsidaro prilietus tam tikrą vietą ant galinio šoninio automobilio stiklo. Gamintojas pasirūpino, kad kiekvienas vairuotojas automobilį galėtų suasmeninti ir šis prieš kiekvieną kelionę pasirūpintų ne tik vairuotojo poreikius atitinkančiu komfortu, bet ir pasisveikintų.

"Peugeot E-Legend Concept"/ Stop kadras

Visgi svarbiausia yra tai, kad automobilis yra visiškai autonominis ir gali važiuoti net ir tuomet, kai nieko nėra jo viduje. Vos įsėdus į automobilį nepavyks pamatyti ir vairo, mat čia viskas sukurta tam, kad visi automobilyje esantys žmonės galėtų keliauti kaip keleiviai. Tiesa, jei valdymą norėtumėte perimti į savo rankas, tai taip pat įmanoma – vieno mygtuko paspaudimu nustatomas „Vairavimo režimas“, kurį pasirinkus prieš vairuotoją esanti priekinė dalis pasikelia ir išlenda vairas. Tuo pat metu prie vairuotojo priartėja ir pedalai.

Pasirinkus autonominio važiavimo režimą, vairuotojas gali užsiimti kita veikla arba žiūrėti filmą. Tam „Peugeot“ saulės skydelių vietoje įrengė du atskirus ekranus vairuotojui ir keleiviui, o jei šių būtų per mažai, dar vieną 49 colių ekraną galima rasti automobilio centre. Tiesa, šiame ekrane galima žiūrėti ne tik vaizdo įrašus, bet taip pat vairuojant stebėti ir kas dedasi automobilio priekyje.

Pamatyti, kaip automobilis iškeliauja pasivaikščioti drauge su mergina, galite nuo šio įrašo 11 min. 30 sek.

„Peugeot E-Legend Concept“ yra ne tik visiškai autonominis, bet ir tik elektrinę jėgainę turintis automobilis. Šis modelis generuoja 450 AG (335 kW) galią ir viena įkrova gali nuvažiuoti 530 kilometrų, o iki 100 km/val. įsibėgėja per 4 sekundes. Šio automobilio baterijos įmontuotos slenksčių vietoje bei turi oro angas, pro kurias važiuojant baterijos aušinasi.

Svarbu ir tai, kad „Peugeot“ kurdami šį modelį ne tik priėmė naujus dizaino ir technologinius sprendimus, tačiau ir būtent dėl šio modelio sukūrė visiškai naują logotipo dizainą. Tiesa, „Peugeot“ atstovai nepatvirtino, kad šį modelį galėsime išvysti Lietuvoje, tačiau jo pirmasis pasirodymas Italijoje sulaukė išties daug susidomėjusių ir gerbėjų dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)