„Klaipėda“ jau rašė, kad šaltiniuose užfiksuota, jog ir pirmasis Lietuvoje motociklininkų klubas buvo įkurtas būtent Klaipėdoje.

Tai įvyko 1928 m. birželio 11 d.

Manoma, kad klubas vienijo keliasdešimt narių, nes uostamiestyje tuo metu buvo registruota apie 200 motociklų – tik perpus mažiau nei automobilių.

Šiuos faktus savo knygoje apie Lietuvos motociklizmo judėjimo istoriją aprašė ir žinomas žurnalistas Rimas Bružas.

Kai jis savo knygą pristatė uostamiesčio motociklininkams ir paminėjo, jog Lietuvos motociklizmo ištakos yra būtent Klaipėdoje, motociklininkų klubo „West Coast“ nariui Aurimui Mockui šovė mintis surasti tikslią vietą, kur veikė pirmasis klubas ir ją įamžinti.

Vyrui padėti suskubo atestuotas nekilnojamojo kultūros paveldo specialistas ir istorikas Dainius Elertas. Jis padėjo surasti tikslią vietą, kur Klaipėdoje buvo įregistruotas pirmasis Lietuvoje motociklininkų klubas.

D.Elertas pateikė tuometės Perkasų gatvės, kuri dabar yra Sukilėlių gatvė, planą su tikslia numeracijos tvarka.

Paaiškėjo, kad ši vieta yra pačioje Sukilėlių gatvės pradžioje.

„Pastatas, kuriame buvo įregistruotas Klaipėdos krašto automobilių ir motoračių klubas, neišlikęs. Tačiau vieta, kur jis stovėjo, yra strategiškai patogi lankytojams ir miestiečiams. Manyčiau, kad joje galėtų atsirasti atminimo lenta, apibūdinanti tos vietovės svarbą, ir šalia pastatytas atminimo ženklas – paminklas ar skulptūra, kuri suteiktų šiai vietovei savotiško žavesio“, – į ateitį žvelgė A.Mockus.

Todėl jis kreipėsi į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską prašydamas išsiaiškinti, kokios galėtų būti šios vietos įamžinimo galimybes.

„Motociklizmas šiuo metu domina ir žavi daugelį Lietuvos žmonių bei užima svarbią vietą jų gyvenime. Lietuva kasmet pritraukia tūkstančius motociklais keliaujančių žmonių, kurie lanko žinomas mūsų šalies vietas. Todėl tos išskirtinės vietos įamžinimas pritrauktų nemenką interesantų srautą į mūsų kraštą, o konkrečiai – ir į Klaipėdą“, – įsitikinęs A.Mockus.

Jis tvirtino, kad ta vieta motociklininkams būtų lyg Meka, nes būtent nuo jos prasidėjo motociklizmo judėjimas Lietuvoje.