Pasak „Regitros“ specialistų, užsienyje dirbantys ir užsieninius vairuotojo pažymėjimus turintys lietuviai, praradę teises Lietuvoje, grįžę į antruosius namus gali be vargo gauti naujas. Mat ES šalys neturi bendros duomenų bazės, kurioje galėtų keistis informacija apie vairuotojų padarytus Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus ir matytų, kokios nuobaudos skirtos pažeidėjams vienoje ar kitoje Bendrijos valstybėje.

Lietuvos Kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos skyriaus vyriausiasis specialistas Rytis Vosylius neneigė, kad šiuo metu Bendrijos teisėje iš tiesų palikta spraga, leidžianti vienoje valstybėje nubaustiems vairuotojams išvengti griežtos atsakomybės.

„Problema egzistuoja jau daugelį metų. Jei Lietuvoje iš vairuotojo, nesvarbu, ar kitataučio, ar emigravusio tautiečio, teismas už vairavimą išgėrus ar kitus šiurkščius nusižengimus atima užsienyje išduotą vairuotojo pažymėjimą, tai nereiškia, kad žmogus negalės sėstis prie vairo – jis be vargo gaus dublikatą. Nei mes, nei užsienio kolegos neturime paprasto ir greito būdo patikrinti, ar vairuotojas sako tiesą. Mat nėra pasikeitimo informacija mechanizmo. Kita vertus, pagal dabar galiojančius teisės aktus, jei užsieniečiui pažymėjimas atimamas Lietuvoje, tai teoriškai nuobauda ir galioja tik jos teritorijoje. Taigi kaip ir nėra pagrindo neleisti jam vairuoti kitose valstybėse“, - LŽ dėstė R.Vosylius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)