„Viskas prasidėjo dar 2021-ųjų vasarą, kai įkūriau BMW E36 savininkų bendruomenę vienijantį „e36.community“ klubą“, – pasakojo mergina, pridūrusi, kad tuomet organizavo tik nedidelius šiai bendruomenei skirtus renginius, taip pat susitikimus gurkšnojant kavą.

Mintis, kad reikia naujo pavadinimo, kilo tuomet, kai kone tokiu pat pavadinimu, pakeičiant vos vieną skaičių jame, atsirado dar viena bendruomenė.

„Žodis „endangered“ reiškia „grėsmė išnykti. Jį galima priskirti ir seniems BMW modeliams, kurie nyksta, ir visiems automobiliams, kurie turi vidaus degimo variklius. Taip ir gimė klubas“, – aiškino jo įkūrėja, prisipažįstanti, kad pirmąjį klubo renginį organizavo padedama geriausio draugo Dovydo Puodžiuko.

Miestą paliko už nugaros

Neretai automobilininkų klubai pasivažinėjimui renkasi vietas, kur jų išpuoselėtus automobilius gali pamatyti kuo daugiau žmonių, tačiau pirmojo „Endangered Club“ pasivažinėjimo maršrutas išvedė toliau nuo sostinės – link Vilkiškių dvaro. Čia, pasakoja klubo įkūrėja, jai panašaus renginio norėjosi senokai, kadangi ši vieta automobilininkų bendruomenių dar nebuvo atrasta.

"Endangered Club" pasivažinėjimas Lietuvos keliais. Vidmanto Činausko nuotr.

„Be to, norėjosi žmones nustebinti ne tik renginiu, bet ir jo vieta. Kadangi dvaras yra 50 km už Vilniaus, o renginio dalyviai net nežinojo, kur važiuosime, sumastėme padaryti savotišką pasivažinėjimą per gražius Lietuvos kelius ir įvairiausius kraštovaizdžius“, – aiškino G. Jarošaitė, pasak kurios, buvo akivaizdu, kad šiuos Lietuvos kampelius ne vienas klubo narys matė pirmą kartą.

„Endangered Club“ nariai pirmojo renginio metu ne tik pasivažinėjo, bet Vilkiškių dvare surengė pikniką bei mėgavosi žaidimais. Kaip sako pašnekovė, buvo ir ką pamatyti, ir ką nuveikti, tad džiugino viskas: ir šilti žmonės, ir noriai automobilininkus priėmusi savivaldybė bei dvaras.

"Endangered Club" pasivažinėjimas Lietuvos keliais. Vidmanto Činausko nuotr.

Norėjo nenuvalkiotų

Pirmajam pasivažinėjimui, pasakojo „Endangered Club“ įkūrėja, automobiliai buvo atsirinkti itin griežtai.

„Domino ne tik automobilis, bet ir jo savininkas, todėl stengiausi kiekvienam įteikti kvietimą pati, kad pamatyčiau ir susipažinčiau su savo renginio dalyviais. Kadangi renginys buvo ne vien apie „stance“, „race“ ir kitus stilius, automobilių ieškojome įvairiausių“ – sakė ji.

Šitokia atranka lėmė, kad į pasivažinėjimą prisijungė itin įdomūs ir išskirtiniai automobiliai. Pavyzdžiui, rudenėjančiais Lietuvos keliais riedėjo itin retas „Ultima GTR“ modelis, taip pat iš muziejaus atkeliavęs „Mercedes-Benz E190“, buvo ir naujesnių automobilių, kaip kad „Lexus RC“ arba „Mercedes-Benz C63 AMG“.

"Endangered Club" pasivažinėjimas Lietuvos keliais. Vidmanto Činausko nuotr.

„Visi automobiliai, turintys vidaus degimo variklius, yra nykstantys, todėl rinkomės iš labai plataus spektro modelių. Norėjome tokių, kurie rečiau dalyvauja kituose automobilių renginiuose Lietuvoje, tokių, kurie dar, gal ir negražiai pasakysiu, akiai nenuvalkioti“, – šypsojosi mergina.

Anot jos, nors pirmasis klubo renginys įvyko jau sezonui besibaigiant, tai – tik pradžia.

„Dabar daugelis jau pradeda savo automobilius slėpti garažuose, tad sugrįšime kitąmet, dar stipresni ir pasiruošę užkurti pirtelę Lietuvos automobilių pasaulyje“, – tikino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją