„Alfa Romeo“ markės viziją sukūrė Pasadenoje (Kalifornija) dizaino koledže studijuojanti Yana Briggs. Ji yra gimusi Lietuvoje, o iš šalies kartu su tėvais išvyko kai jai buvo 7 metai.

Prieš dizaino studijas Y.Briggs jau spėjo padirbėti pardavinėdama „Mazda“ automobilius.

Mergina interviu „Carscoop“ metu pasakojo, kad visada jautė aistrą menui ir piešimui, o meilė automobiliams nukreipė į šios srities dizainą.

Ji pripažįsta, kad automobilių dizaine dominuoja vyrai, o didžiausiu iššūkiu šioje srityje laiko siekį išlikti savimi su savo moteriška nuomone ir supratimu. Y.Briggs teigimu, dizaine lyčių klausimas nėra svarbiausias – yra tik geri arba blogi dizaineriai.

„2022 Alfa Romeo Mode“ koncepciją sukūrusi studentė pabrėžia, kad ateina nauja dizainerių karta, turinti savų vizijų ir išskirtinių idėjų, o jos nuomone, atskirti moters ir vyro sukurtą automobilio dizainą yra gana sunku.

Lietuvoje gimusi dizaino studentė prie savo projekto „2022 Alfa Romeo Mode“ dirbo 14 savaičių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją