Kaip „Delfi“ pasakojo S. Snežko, mediniai rankdarbiai jam nebuvo naujiena. Savo pirmuosius darbus jis pagamino būdamas maždaug keturių tėčio dirbtuvėse.

O veikiančio automobilio modelį vaikinas pasirinko kaip 11 klasės fizikos pamokos kūrybinį tiriamąjį darbą. Kruopštaus darbo nebijantis S. Snežko nusprendė sukurti medinį modelį, kuris tikroviškai pademonstruotų tikro automobilio veikimo principą.

Nors projektas buvo itin imlus laikui – prireikė net 6 mėnesių, arba 300-400 valandų darbo – žinių S. Snežko užteko. Vaikinas pasakojo, kad padėjo ne tik turimi įgūdžiai, bet ir nuo vaikystės lavinami mechanikos įgūdžiai konstruojant įvairius „Lego“ konstruktorius.

„O apie įvairius mechanizmus ir trimatį modeliavimą sužinojau tiesiog žiūrėdamas „YouTube“ vaizdo įrašus“, – sakė pašnekovas.

Rezultatas fizikos pamokoje buvo įvertintas aukščiausiu balu – 10. Ir tai nieko keisto: S. Snežko suprojektuotas medinis automobilis turi V8 formos variklį, mechaninę pavarų dėžę, spidometrą, odometrą, diferencialą, hidraulinę sankabą ir diskinius stabdžius.


Kruopštų auksarankio darbą įvertino ir socialinių tinklų platformos. Patį pirmąjį vaizdo įrašą, kuriame S. Snežko demonstruoja, kaip veikia jo sukurtas medinis automobilis, „TikTok“ peržiūrėjo beveik 62 mln. žmonių. Kiti vaizdo įrašai taip pat surenka milijonus peržiūrų.

Savo „YouTube“ kanalą „Generic Woodworking“ turintis S. Snežko prisipažino, kad ir čia sulaukė populiarumo: vaizdo įrašą su mediniu automobiliu čia pamatė apie 180 tūkst. žmonių.

Kritikuoja nuotolines pamokas

12-ą klasę baigiantis S. Snežko neslepia, kad norėtų savo hobį paversti ir karjera. Visgi, optimistiškai nusiteikęs vaikinas sako, kad jeigu ir nepavyktų, laisvalaikiu ir toliau gamins medinius modelius.

„Šiuo metu jau projektuoju daug sudėtingesnį modelį. Kol kas pagamintas tik jo variklis“, – išdavė S. Snežko.

Kalbėdamas apie ateities planus vaikinas neslėpė, kad svajojo patekti į kokį nors prabangų užsienio universitetą, tokį kaip Kembridžo. Visgi dėl karantino ir nuotolinio mokymosi rezultatai gerokai suprastėjo.

„Dabar pagrindinis tikslas išlaikyti egzaminus ir baigti 12-ą klasę teigiamais vidurkiais. Pripažįstu, kad iš dalies dėl to kaltas ir mano tingumas, bet nuotolinio mokymosi poveikis tikrai yra milžiniškas ir jau baigia išvaryti iš proto. Tad apie studijas, ypač nuotolines, kol kas nėra jokios kalbos“, – sakė S. Snežko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)