Apie 300 tūkst. internautų iš viso pasaulio sureagavo į Bavarijos automobilių gamybos koncerno ryškiaspalvį logotipą. Įprastai garsiausiai skamba prieštaraujančių LGBT nuostatoms balsai: karštų komentarų netrūksta ir po spalvota nuotrauka.

Ne vienas internautas pareiškė, kad nebeseks BMW puslapio feisbuke, taip pat akcentavo, kad pamėgtą vokiškų automobilių markę pakeis kita.

„Visuomet mėgau BMW automobilius ir juos pirkau, bet dabar nustosiu tą daryti ir raginu kitus elgtis taip pat. BMW, yra žmonių, kurie nesutinka su jūsų nuomone, bet jos neprimeta jums, taip, kaip ką tik padarėte jūs“, – karštai komentavo vienas.

„Buvau jūsų gerbėjas ilgus metus ir turėjau ne vieną automobilį, bet dabar parduosiu juos visus“, – grasino kitas.

Visgi negatyvių ir pyktį reiškiančių emocijų po pakeista BMW feisbuko profilio nuotrauka - mažiau nei pusė iš visų reakcijų. Likusi pusė pareiškė, kad toks pasikeitimas jiems patinka, o beveik 50 tūkst. internautų į spalvotą BMW logotipą reagavo paspausdami širdelę.

„Didžiuojuosi vairuodamas BMW“, – pareiškė vienas, įkėlęs savo vairuojamo automobilio nuotrauką.

„Nesuprantu, kodėl tiek daug neigiamų komentarų, žmonės, juk 2020-ieji už lango“, – pabrėžė kitas.

Ragina būti atvirus įvairovei

BMW koncernas, reaguodamas į kilusias aistras, pabrėžė, jog laikinai pakeistas logotipas įvairiuose yra kompanijos reakcija į skirtingus įvykius visame pasaulyje ir siekis pabrėžti, kad nei BMW automobiliais prekiaujančiose įmonėse, nei jos socialinės žiniasklaidos ar kituose komunikacijos kanaluose niekada nebus vietos neapykantai ar nepagarbai.

„Visame pasaulyje BMW skatina žmones būti atvirus įvairovei. Kompanijos vertybės formuoja tikėjimą atvira kultūra, kurioje niekas negali būti nuvertinamas ar skriaudžiamas dėl jo etninės kilmės, odos spalvos, tautybės, lyties, religijos, fizinės būklės ar amžiaus. Todėl BMW kviečia visus dalintis nuomonėmis korektiškai ir draugiškai bei džiaugtis žmones sujungiančiais dalykais, kaip, pavyzdžiui, malonumas vairuoti“, – teigiama koncerno komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (605)