Matuoklių padarytos nuotraukos dažnai būna neryškios, todėl apsukrūs eismo taisyklių pažeidėjai pradėjo teisintis, kad automobilį tuo metu vairavo visai kitas asmuo. Kaip tvirtina netoli Poznanės esančio Bialy Buro miestelio saugos policijos viršininkas Waldemaras Lada, praėjusiais metais jie įtarė net kelis šimtus atvejų, kai bauda buvo skirta ne tiems asmenims. Prokuratūra atskleidė tik kelis sukčius, kai mašinos savininko nurodytas kitas asmuo amžiumi ir išvaizda aiškiai skyrėsi nuo užfiksuoto nuotraukoje.

Pastaruoju metu internete atsirado skelbimų, kuriuose anonimai nusako savo išvaizdą, amžių bei kainą, už kiek prisiimtų kito asmens baudos taškus. Sandoriui dažniausiai ryžtasi tie vairuotojai, kurie už greičio viršijimą gali netekti pažymėjimo, o svetimus prasižengimus prisiima pinigų stygių jaučiantys asmenys.

Lenkijoje vairuotojo pažymėjimas atimamas surinkus 24 baudos taškus, o besiskelbiantieji siūlo prisiimti nuo 10 iki 24 baudos taškų, jeigu gaus už kiekvieną po 120–150 zlotų (106–132 litus).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją