Prieš užvesdamas variklį vairuotojas privalo pūstelėti į prietaisą. Jeigu jis pajus bent menkiausią alkoholio kvapą – autobuso variklis nedirbs. Ir taip vairuotojas turi daryti kiekvieną kartą prieš sėsdamas prie vairo, rašo dienraštis „Gazeta Wyborcza“.

Tokius alkoholio matuoklius „Solaris” gamina jau nuo 2005 metų. Juos mielai perka Švedija, Norvegija, Prancūzija, Suomija, kur įvyksta mažiausiai kelių įvykių dėl autobusų vairuotojų kaltės.

O Lenkijoje autobusai su alkoholio matuokliais važinėja dar tik Ščecino mieste, nors jo kaina, lyginant su bendra autobuso kaina, kuri siekia 200 tūkst. eurų, sudaro vos kelis šimtus eurų.

Dienraštis primena, jog Lenkijos keliuose nuo 1989 metų iki 2013 metų žuvo 145 tūkst. žmonių, o 1,5 mln. buvo sužeista. Trečdalis avarijų įvyko dėl išgėrusių vairuotojų kaltės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)