Laimėtų „Euroviziją“

„Galiu pasakyt, kad šita mašina traukia dėmesį, ir ne tik gatvėje, bet ir nuo šaligatvių. Vien variklio garsas ko vertas: jei įrašytume ir paleistum per teliką, tai ir „Euroviziją“ laimėtų“, – socialiniuose tinkluose juokavo į naują automobilį įsėdęs aktorius.

Įspūdžių kupiną savaitę M. Stonkui vainikavo improvizuotas pasivaržymas su puikiai „Jaguar“ automobilius išmanančiu lenktynininku Karoliu Raišiu, kuris prie vieno iš šio gamintojo modelių vairo laimėjo istorines Monte Karlo ralio varžybas.

Abu vairuotojai savo įgūdžius išmėgino vaizdingoje „Nemuno žiedo“ trasoje Kačerginėje. Daugiau nei 3 kilometrų ilgio žiede netrūksta nei didelio greičio zonų, nei preciziško vairuotojo darbo reikalaujančių ruožų, pilotui suteikiančių adrenalino, o automobiliui – galimybę ryškiausiai pademonstruoti savo charakterį.

„Pralaimėjau apie 20 sekundžių, – šypsojosi M. Stonkus, paklaustas apie varžybas su patyrusiu lenktynininku, – bet įspūdžiai – patys geriausi. Trasoje teko vairuoti pačią galingiausią šio modelio versiją ir tai buvo kosmosas. Išklausęs Karolio patarimus, galėjau patirti visą malonumą ir išspausti automobilio galimybes iki bent kokių 80 proc.“

Į Lietuvą atvežtuose „Jaguar F-Type“ įmontuotas 5 litrų V8 konstrukcijos variklis su mechaniniu kompresoriumi, kurio galia, priklausomai nuo pasirinktos versijos, gali siekti nuo 450 iki 575 AG. Pastaroji versija nuo 0 iki 100 km/val. gali įsibėgėti vos per 3,5 sekundės, o maksimalus greitis ribojamas ties 300 km/val. atžyma. Visuose modeliuose įrengta atnaujintos konstrukcijos 8 laipsnių automatinė pavarų dėžė. Automobilį apžiūrėti ir išbandyti galima „Jaguar“ salone Vilniuje.

„Jeigu man dabar būtų penkiolika metų, tai galvočiau, kad šis automobilis yra ištrauktas iš žaidimo“, – lenktynių trasoje prisipažino M. Stonkus.

„Panašiai ir yra“, – šypsojosi K. Raišys, pabrėžęs, kad trasoje aktoriui teks išvažiuoti su 125 AG galingesne „F-Type“ versija nei ta, kuria jis važinėjo visą savaitę.

Abi galingiausiojo motoro versijas išbandęs M. Stonkus sakė, kad galios šiam automobiliui nepritrūksta niekur, o mieste viso potencialo gali pasirodyti net per daug.

„Pats mėgstu vairuoti, mėgstu patogius automobilius ir ilgas keliones, daug laiko esu praleidęs prie vairo, tad visuomet linkstu rinktis tokius modelius, kurie galėtų suteikti užtikrintumo atliekant tam tikrus manevrus, tarkime, lenkiant. Šis automobilis džiugino ir valdymo, ir greičio savybėmis, ir kasdieniu komfortu. Tai buvo puiki patirtis“, – pažymėjo aktorius.

Dėkojo už supratimą

„F-Type“ sukonstruotas ant visiškai aliumininės platformos, kuri išsiskiria mažu svoriu, tačiau ypač tvirta konstrukcija. Automobilį atnaujinę inžinieriai taip pat gerokai patobulino pakabos bei vairo sistemų darbą, tad dabar šis modelis tapo itin klusnus ir tiksliai valdomas. Tai savo įspūdžiais paliudijo ir M. Stonkus.

„Važiuojant jaučiasi, kad svorio centras yra labai žemai, todėl posūkyje automobilis elgiasi be priekaištų. Akceleratorius labai jautriai ir greitai reaguoja į kiekvieną paspaudimą, o dar tas griausmingas garsas tik sustiprina įspūdžius“, – sako M. Stonkus.

Humoro jausmu garsėjantis aktorius socialiniuose tinkluose nepraleido progos pašmaikštauti apie širdies draugės Gelminės Glemžaitės reakciją.

„Ačiū, Gelmine, už foto ir už tai, kad nekeli pavydo scenų ir jos negražiai nevadini“, – dėkojo M. Stonkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją