Tad jau gruodžio 19 dieną, sekmadienį, 17 valandą prie simuliatorių sės penki „Over The Limit Racing“ komandos nariai, o drauge – ir ne vienas prisijungti nusprendęs virtualaus autosporto gerbėjas. Kaip aiškino idėjos iniciatorius Aidas Staškevičius, prisijungti prie šių, keturias valandas truksiančių, ištvermės lenktynių gali kiekvienas norintis ir galintis, mat varžybos vyks vienoje iš simuliacinių platformų „Assetto Corsa Competizion“. Tie, kurie lenktyniauti nenorės ar negalės, turės galimybę stebėti veiksmą „Twitch“ platformoje (nuoroda į transliaciją čia), pasiklausyti lenktynininkų pokalbių apie tai, kaip sekasi, ir palaikyti mėgiamą sportininką.

„Mintis kilo labai paprastai: artėja Kalėdos, tad norisi ką nors pradžiuginti ir kažkam padėti. Būdų yra įvairiausių, bet mes pasirinkome sau artimiausią. Ir tik atrodo, kad iš pažiūros ryšio tarp lenktynių, simuliatorių ir vaikų nėra. Tačiau viso to pradžia ir yra paprastas lenktynių žaidimas ir kompiuteris – būtent tai, ką dovanosime aštuonis vaikus auginančiai šeimai“, – „Delfi“ pasakojo A. Staškevičius.

Jis pasakojo, kad prie lenktynių prisijungti nusprendė ir ne vienas puikiai Lietuvoje automobilių sporte žinomas žmogus, taip pat, pagarsėję lenktynių simuliatoriais bendruomenės nariai, tačiau, anot A. Staškevičiaus, išbandyti savo jėgas gali bet kas, kas turi reikiamą įrangą, įgūdžių ir komandos draugą.

Pašnekovas sakė, kad visų lenktynių metu tiek žiūrovai, tiek lenktynininkai bus skatinami paaukoti lėšų organizacijai, kuri rūpinasi vaikų iš stokojančių šeimų svajonių pildymu – Vaikusvajones.lt.

„Konkretaus tikslo, tiesą sakant, užsibrėžę neturime. Tačiau, matyt, patys suprantate, kad kiekvienas euras yra svarbus ir bet kokia surinkta suma pasitarnaus tiems, kuriems to reikia labiausiai“, – tikino A. Staškevičius.

Anot jo, „Over The Limit Racing“ komandos nariai jaučiasi simuliaciniame autosporte atradę save, dalis jų varžosi ne tik sėdėdami prie simuliatoriaus ekrano, bet ir realiose varžybose lenktynių trasose, tad tikisi, kad ne tik organizuojamos paramos varžybos, bet ir renginio partnerių įsteigtas prizas – simuliatoriaus rinkinys – padės tą padaryti ir vienos vilniečių šeimynos vaikams.

„Norisi padėti save atrasti ir tiems, kurie, galbūt, tokios galimybės neturi. Tad visą simuliatoriaus rinkinį planuojame surinkti ir įteikti patys, o taip pat – parodyti, kaip juo naudotis, ir apmokyti vaikus“, – kalbėjo A. Staškevičius.

Anot „Delfi“ pašnekovo, „Over The Limit Racing“ bendruomenės nariai viliasi, jog renginys taps ne tik gerai praleistu laiku, bet ir motyvacija ateityje judėti toliau bei prisidėti prie panašių iniciatyvų, o galbūt – ir e-sporto populiarinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)