Beveik pusė vairuotojų, kai kalbama apie vairavimą, pasitiki tik savimi – tokį atsakymą pasirinko 47 proc. Autogidas.lt atliktos vairuotojų apklausos respondentų. Dar 2 proc. apskritai nepasitiki niekuo, netgi savimi.

Iš kitų apklausos rezultatų matyti, kad likusieji vairuotojai labiau pasitiki vyriškosios lyties vairuotojais, moteriškajai lyčiai tenka nedaug pasitikėjimo. Vienas patikimiausių vairuotojų, kai tenka vairuoti ne pačiam, daugumai Autogidas.lt respondentų yra tėtis. Savo vairuojančiais tėčiais pasitiki 15 proc. apklausos dalyvių. Mamomis pasitiki vos 4 proc. vairuotojų.

Dvigubai mažiau patikimi nei tėčiai atrodo vyrai arba draugai – jais pasitiki vos 7 proc. respondentų. Savo žmonomis ar draugėmis, kaip ir mamomis, pasitiki 4 proc. vairuotojų.

Dar 7 proc. apklausos dalyvių teigia, kad be didelių abejonių patikėtų automobilio vairavimo ir keleivių vežimą kitiems savo artimiesiems.

Apie 14 proc. vairuotojų apskritai nekyla jokių abejonių ar nepasitikėjimo dėl kitų vairuotojų – jie pripažįsta, kad daugelis vairuotojų jiems atrodo patikimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)