Štai kaip kanadietė įsipainiojo į tokią nemalonią situaciją.

„Prašome nepalikti savo raktų automobilyje, kai juo nesinaudojate. Nežinia, kas gali juos paimti“, – Kornvalio policijos įrašas „Facebook“ baigiasi tokiu perspėjimu.

Incidentas įvyko birželio pabaigoje: maždaug 50 tūkstančių gyventojų turinčiame mieste moteris nuvažiavo juodu išsinuomotu „Nissan Sentra“ automobiliu į „Walmart“ parduotuvę, nuėjo apsipirkti, o tuomet grįžo namo juodu „Infiniti“. Kaip praneša CBC, tai buvo QX50 visureigis, o ne „Nissan Sentra“ sedanas, kurį jį išsinuomojo. Tiesa, abiejuose automobiliuose buvo įdiegtas beraktis užvedimas („Infiniti“ raktai buvo automobilyje).

Pastebėjęs, kad jos automobilis dingo iš automobilių stovėjimo aikštelės, „Infiniti“ savininkas Kornvalio policijai pranešė apie vagystę. Tačiau dvi savaites vyriškiui teko apsieiti be savo prabangaus visureigio, mat juo po miestą lyg niekur nieko važinėjosi automobilius supainiojusi moteris.

Kai ji grąžino automobilį nuomos kompanijai, kuri, pasak CBS, įsikūrusi visai netoli minėtosios „Walmart“ parduotuvės, paaiškėjo, kad nutiko didelis nesusipratimas.

„Dvi savaites moteris važinėjosi automobiliu ir naudojo jį savo kasdienėms reikmėms. Šį savaitgalį moteris atvyko į nuomos punktą norėdama grąžinti automobilį. Moteris ėmė pasakoti, kad automobilio salonas buvo nešvarus ir neprižiūrėtas. Jame iš tiesų buvo golfo lazdų rinkinys. Atiduodama raktelius, moteris neatrodė susižavėjusi“, – skelbė Kornvalio policija.
"Infiniti QX50"

„Ji buvo nusivylusi, nes automobilyje esanti peleninė buvo nešvari, mėtėsi į įmautę sudėti dokumentai ir golfo lazdų rinkinys. Ji skundėsi, kad kompanija išnuomojo jai nešvarų automobilį“, – pasakojo konsteblis Tommy‘is MacKay.

Kornvalio policijos teigimu, nuomos įmonės vadovas, pamatęs logotipą, pastebėjo, kad moteris grąžino raktus ne nuo to automobilio, kurį išsinuomojo. Todėl jis apžiūrėjo automobilį ir paklausė, iš kur moteris jį gavo. Į tai ji atsakė išsinuomojusi automobilį iš jų.

Tuomet vadovas suprato, kas nutiko, mat „Infiniti“ savininkas kreipėsi į tą pačią nuomos kompaniją, norėdamas išsinuomoti automobilį, nes jo paties automobilis buvo pavogtas.

„Kai suvokė, kad jo automobilis dingo iš „Walmart“ automobilių stovėjimo aikštelės, vyriškis atvyko į tą pačią nuomos įmonę“, – pasakojo T. MacKay.

Po dviejų savaičių, kai moteris norėjo sugrąžinti tą patį automobilį, vadovas suvokė, kas atsitiko. Tuomet jis paklausė moters, ką ši veikė prieš dvi savaites, kai išsinuomojo automobilį ir išvažiavo iš nuomos punkto. Ji papasakojo nuvažiavusi į „Walmart“.

„Vadovas paprašė moters su juo nuvykti iki „Walmart“, kad ji parodytų, kur tą kartą paliko savo automobilį. Atvykus moteris tą vietą parodė – ten stovėjo juodas „Nissan Sentra“, – teigiama policijos pasakojime.

Situacija buvo išties neįprasta. Policija pasakoja, kad kiek sutrikusi moteris ir automobilių nuomos įmonės vadovas susisiekė su policija. Tuomet reikalo ėmėsi pareigūnai.

„Tiek nuomos kompanija, tiek „Infiniti“ savininkas atgavo savo automobiliu. Šios istorijos pabaiga yra laiminga ir juokinga!“, – „Facebook“ įraše teigė policija.

Tiesa, policija primena, kad to būtų išvengta, jei automobilyje nebūtų palikti rakteliai. Be to, galbūt padėtų ir įdomesnės automobilio spalvos pasirinkimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)