Į pamėgtą prospektą motociklininkai pradėjo rinktis kiek po 21 val., o motociklų gausmas čia karaliavo iki išnaktų.

Prieš pirmą susirinkimą motociklininkų bendruomenės vadovai žadėjo patys palaikyti viešąją tvarką bei tramdyti kolegas, kurie vairuos pavojingai ir kels sau bei žiūrovams saugumą.

DELFI primena, kad Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisija neleido motociklininkams rinktis Karaliaus Mindaugo prospekte, bet tuo pačiu ir nesileido į diskusijas ieškant problemos sprendimo būdo.

Pasigirdo siūlymų motociklininkams rinktis Nemuno žiedo trasoje Kačerginėje ar Nemuno saloje.

„Šiai dienai ši trasa yra tragiška, ten važiuoti neįmanoma. Brastos gatvė yra tokios pačios situacijos. Idealiausia vieta pagal kelio plotį ir ilgį yra Karaliaus Mindaugo prospektas. Mes neprašome būtent šios vietos – tai yra tik pavyzdys“, - tuomet motociklininkų vardu kalbėjo Artūras Zadarožnaj.

Motociklų mėgėjai atmetė ir pasiūlymą rinktis Nemuno saloje, šalia „Žalgirio“ arenos – jų teigimu, automobilių stovėjimo aikštelė nepritaikyta motociklams.

„Navas Racing club“ vadovas Linas Navakas yra sakęs, kad per penkerius metus, kuomet motociklų mėgėjai renkasi Karaliaus Mindaugo prospekte, užfiksuoti vos du įskaitiniai eismo įvykiai.

Taip pat L. Navakas teigia, kad motociklininkai rūpinasi tiek savo, tiek žiūrovų, tiek kitų eismo dalyvių saugumu.

Jau kelerius pastaruosius metus Kauno motociklų mėgėjai sezono metu kiekvieną ketvirtadienį renkasi prie „Lukoil“ degalinės Karaliaus Mindaugo prospekte. Čia rengiami įspūdingi pasirodymai sutraukiantys minias žiūrovų.

Nors policija ir Kauno savivaldybė nuolat kalba apie motociklininkų keliamą pavojų, problema iš esmės nesprendžiama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)