Portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai atskleidė, kad kas penktas vairuotojas puošia automobilių išorę, kas ketvirtas viduje vežiojasi kokių nors daiktų, kurie suteikia jaukumo, ar pasirūpina, kad ant galinio vaizdo veidrodėlio kabėtų koks nors gražus pakabukas, 43 proc. vairuotojų teigia, kad automobilio specialiai nepuošia, tačiau pasirūpina, kad viduje visuomet būtų gaivus kvapas.

Automobilio išskirtinumu ar jaukumu visiškai nesirūpina kas dešimtas vairuotojas.

Tie, kurie rūpinasi automobilio išorės išskirtinumu, patraukti praeivių akį dažniausiai siekia užmontavę lengvojo lydinio ratlankius (28 proc. apklausos dalyvių), užtamsinę langus (20 proc.) ar pažeminę važiuoklę (16 proc.).

Apie 12 proc. respondentų įmontuoja sportinį duslintuvą, po 6 proc. apklausos dalyvių uždeda sportinį aptaką („spoilerį“), apklijuoja kokiais nors lipdukais ar uždeda sportinius bamperius ar buferius. Likusieji puošia savo transporto priemones, nudažę kapotą kita spalva nei visas automobilis, įmontavę neonus prietaisų skydelyje, įtaise neoninius purkštukus ar kt.

Apklausos rezultatai atskleidė, kad būdų padaryti automobilį išskirtinį yra įvairių, tačiau patys automobilių mėgėjai ne visus juos laiko puošyba. Kai kurie vairuotojai paminėtus išskirtinumo variantus laiko transporto priemonės gadinimu.

Daugumos respondentų nuomone, lengvojo lydinio ratlankiai, pažeminta važiuoklė, tamsinti langai, sportiniai bamperiai ar buferiai, aptakas ar skoningai parinkti lipdukai iš tiesų padailina automobilį ir suteikia išskirtinumo. O neoninės šviesos, neoniniai purkštukai ar kita spalva nudažytas kapotas daugumai vairuotojų atrodo netinkamas išskirtinumo pasirinkimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)