Dauguma (85 proc.) vairuotojų teigia, kad prabangūs išskirtiniai automobiliai yra tokie pat eismo dalyviai kaip ir visi kiti ir nekelia jokio įspūdžio ar emocijų. Pastebėję tokius automobilius, šie respondentai važiuoja įprastai, atskleidė transporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausa.

Pasak apklausos dalyvių, vairuodamas turi koncentruotis į vairavimą, o ne į tai, kokiais automobiliais važinėja kiti, turi visuomet saugoti ir savo, ir kitų transporto priemones, taigi geriausia nukreipti dėmesį į eismą, o ne į automobilių išskirtinumą ar prabangą.

Dalis respondentų komentuoja, kad pastebi, jog kaip tik prabangių automobilių vairuotojai labiau kreipia dėmesį į tai, kaip aplinka reaguoja į jų išskirtines transporto priemones, arba patys vairuoja, nusižengdami kelių eismo taisyklėms.

Apie 7 proc. Autogidas.lt apklausos dalyvių pripažįsta, kad pamatę prabangų automobilį seka jį kuo ilgesnį atstumą, nes tiesiog patinka pažiūrėti į gražias transporto priemones.

4 proc. respondentų sako, kad netoliese važiuojantys prabangūs automobiliai sukelia azarto pojūtį. Vairuotojai specialiai bando su tokiais palenktyniauti, aplenkti, apvažiuoti ar užtverti pravažiavimą.

Likę keli procentai apklausoje dalyvavusių asmenų teigia, kad prabangius ir išskirtinius automobilius stengiasi apvažiuoti kuo didesniu atstumu, nes baiminasi, kad neatsitrenktų ar kur nors nebrūkšteltų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)