LPM Profesinės taktikos skyriaus viršininkas Romualdas Rulevičius pasakojo, jog šių mokymų tikslas – išmokyti kursantus policijos pareigūno, užtikrinančio eismo priežiūrą, veiksmų taktikos, tobulinti bendravimo su asmenimis įgūdžius, taip pat duomenų, susijusių su teisės pažeidimu, suvedimo į Administracinės teisės pažeidimų ir eismo įvykių registrą (ATPEĮR) ir darbo su Policijos registruojamų įvykių registru (PRIR) bei tarnybinio pranešimo ir kitos aktualios dokumentacijos surašymo gebėjimus.

„Būsimieji patruliai privalo nepasimesti įvykus vienai ar kitai situacijai, kuomet jie patruliuoja kelyje. Šie mokymai leis paruošti būsimus pareigūnus, kad jie mokėtų tinkamai reaguoti į kelių eismo taisyklių pažeidimus ir priimti teisingus sprendimus“, – aiškino R. Rulevičius.

Mokymų metu kursantams buvo paruoštos kelios imitacinės užduotys. Vienoje iš jų policijos patruliai, patruliuodami pėsčiomis Mastaičių kaime, pastebi dviratininką su dviračiu, kurio važiavimo pobūdis sukelia abejonių dėl vairuotojo gebėjimo saugiai ir kvalifikuotai vairuoti dviratį kelyje.
Pareigūnai turi reaguoti į įvykį ir išsiaiškinti visas aplinkybes, jeigu reikia patikrinti, ar dviratininkas blaivus.

Kitoje situacijoje kursantams teko stabdyti automobilį, kurio vairuotojas ne tik, kad buvo neprisisegęs saugos diržų, bet ir transporto priemonę vairavo neblaivus.

Kursantams sudėtingiausia ir įdomiausia užduotis – bendravimas su užsienio šalies piliečiu. Patruliavimo metu sustabdžius automobilį, kurio keleivis vairavo neprisisegęs saugos diržo, paaiškėjo, jog jis kalba angliškai. Būsimiems pareigūnams teko pademonstruoti ir savo užsienio kalbos žinias. Tačiau nepavyko išvengti ir kuriozinių situacijų, kuomet buvo maišomi žodžiai ir pasakoma visai ne tai, kas norima.

Skyriaus viršininkas tikino, kad tokie mokymai ne tik padės atskleisti vertinti kursantų įgytas žinias per daugiau nei 4 mokslo mėnesius, bet ir patikrinti kitas būsimų pareigūnų savybes, būtinas jų darbe: bendravimo įgūdžius, darbą komandoje.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)