1994 metais Dalius Juozelskis su bendraminčiais sugalvojo, kaip paįvairinti autosporto renginius ir pritraukti kuo daugiau žiūrovų. Vienas iš tokių projektų – lenktynės be taisyklių, skambiai pavadintos „bulių kautynėmis“.

Narsuoliai lenktynininkai-kaskadininkai tiesiog sėsdavo prie automobilio vairo ir lenktynės prasidėdavo. Pagrindinis jų tikslas buvo sudaužyti varžovų automobilius ir išlikti. Automobiliai buvo įspūdingai paruošti, saugūs jų vairuotojams, išmarginti įvairiomis spalvomis. Lenktynininkai praleisdavo ne vieną naktį dirbdami prie šių automobilių, siekdami kuo didesnio išskirtinumo.

Pirmosiose Lietuvoje „bulių kautynėse“ dalyvaudavo senos „Volgos“, „Moskvičiai“, taip pat – ir BMW automobiliai. Dauguma jų būdavo efektingai sudaužomi.

Kovų dalyviai sulaukdavo ne tik milžiniško žiūrovų dėmesio. Pavyzdžiui, 1994-ųjų pavasarį Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione vykusių „bulių kautynių“ nugalėtojui atiteko 1 000 JAV dolerių piniginis prizas.

„Žiguliuku“ pavežė 55 žmones

D. Juozelskis žiūrovus žavėjo ne tik „bulių kautynių“ trasose, bet ir nutrūktgalviškais triukais.

1995 metų spalio 14 dieną buvo užfiksuotas gana įdomus rekordas, kurio bendraautoriai – Valentinas Aleksa ir D. Juozelskis. Pastarasis buvo ir pagrindinis atlikėjas. Jis savo „žiguliuku“ Vilkijos stadione visą kilometrą vežė net 55 žmones. Kaip tai atrodo? Pažiūrėkite patys! 20 žmonių automobilio viduje, 35 išorėje.
55 žmones vežantis žiguliukas

„Nuoširdžiai dėkoju entuziastingiems mūsų klubo nariams: Pauliui Praninskui, Tomui Kasperavičiui, Virmantui Olekai, Dizmontui Bartasevičiui, Pranui Špokauskui, Romui Sušinskui, Erikui Raščiukui
Taip pat kaskadininkams: Sauliui Janavičiui, Giedriui Nagiui ir pirotechnikui Gediminui Baneliui“, - sako D. Juozelskis.

Daugiau vaizdų iš D. Juozelskio kaskadinių triukų rasite lenktynininko „Facebook“ paskyroje facebook.com/kaskadinininkas.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)