Už sidabrinės spalvos DB5, kurį vairavo seras Seanas Connery, vaidinęs superagentą filmuose „Auksapirštis“ („Goldfinger“) ir „Kamuolinis žaibas“ („Thunderball“), buvo tikimasi gauti daugiau nei 3 mln. svarų. Aukciono atstovas pasakė: „Vis dėlto tai dideli pinigai ir mes nenusivylėme.“

Šį 1964 m. pagamintą automobilį 1969 m. įsigijo žiniasklaidos magnatas Jerry Lee, ir nuo to laiko automobilis beveik visą laiką buvo Jungtinėse Amerikos Valstijose.

J. Lee sakė, kad už automobilį gautas lėšas ketina perduoti savo labdaros fondui.

Anksčiau jis sakė: „Jameso Bondo automobilis apie 40 metų teikė man džiaugsmą. Net kai jį parduosiu ir atiduosiu pinigus Jerry Lee labdaros fondui, jis ir toliau mane džiugins, nes jis padės tęsti fondo misiją daryti gerus darbus visame pasaulyje.“

J. Lee labdaros fondą įsteigė daugiau nei prieš 10 m., siekdamas remti tarptautinius švietimo ir nusikaltimų prevencijos projektus.

Automobilis buvo parduotas Londono „Battersea Evolution“ centre, aukcioną organizavo „RM Auctions“ kartu su „Sotheby's“.

1993 m. šis modelis buvo pavadintas garsiausiu pasaulio automobiliu to paties pavadinimo knygoje, kurią parašė Dave‘as Worrallas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją