Baltijos šalių „TopGear“ žurnalų redakcijose skelbiama rudens derliaus šventė. Tačiau čia nuo šakų bus raškomi ne prisirpę obuoliai, o renkami geriausi ir įdomiausi per metus išleisti automobilių pramonės gaminiai.

Per 12 mėnesių į „TopGear“ komandos rankas pakliuvo begalė dar dažais kvepiančių ratuočių, ir šauniausieji iš jų šiemet vėl išsiruoš į savaitę truksiančią kelionę per Baltijos šalis.

„TopGear“ visuomet garsėjo netradiciniu požiūriu į keturračius mūsų draugus. Šio žurnalo komandos nariai į juos žvelgia ne tik kaip į būdą tiesiog nusigauti iš taško A į B, didžiausios jų pagarbos nusipelno tie gamintojų konstruktorių bei dizainerių gaminiai, prie kurių vairo veiduose atsiranda šypsena. Ir visiškai nesvarbu, ar tai 10 tūkst. eurų kainuojantis miesto mažylis, ar dešimt kartų brangesnis bei galingesnis sportinis galiūnas.

„TopGear“ žurnalo komanda neabejoja, kad geriausi automobilių pasaulio atstovai išties turi sielą. Būtent tokios švytinčios kibirkštėlės apdovanojimų savaitės metu komisijos nariai ir ieškos.

Šie „TopGear“ žurnalo geriausio Baltijos šalių metų automobilio rinkimai jau be jokių išlygų nusipelno tradicinio renginio titulo – į žygį „TopGear“ leisis trečiąjį kartą. Viskas prasidės jau spalio 2 dieną Vilniuje, ir po savaitės, išdeginę kelis tūkstančius litrų kuro bei susvilinę krūvą padangų, karavano dalyviai finišuos Estijos sostinėje Taline.

Geriausius šiais metais išleistus automobilius surinkę į vieną būrį, „TopGear“ apdovanojimų komisijos nariai jais nuvažiuos beveik po tūkstantį kilometrų, išbandys, kaip jie rieda magistralėse ir vingiuotuose krašto keliuose, testuos juos bandymų poligonuose bei aerodromų pakilimo takuose, aplankys visas tris Baltijos šalių sostines bei mažesnius miestus ir kaimelius.

Geriausio „TopGear“ Baltijos šalių metų automobilio rinkimų komisijos nariu galite tapti ir jūs. „TopGear“ kartu su viena stambiausių tarptautinių keltų linijų ir mini kruizų kompanijų Europoje „DFDS Seaways“ skelbia skaitytojų istorijų konkursą „Automobilis ir jūra“, kurio nugalėtojas kartu su „TopGear“ komanda važiuos nuo Vilniaus iki Talino ir visą savaitę galės bandyti visus apdovanojimuose dalyvaujančius automobilius, bei nuspręs, kuris yra vertas geriausiojo vardo.

Konkurso sąlygos skelbiamos interneto svetainėje topgearlietuva.delfi.lt bei „DFDS Seaways“ ir „TopGear Lietuva“ Facebook paskyrose. Istorijų konkursas vyksta iki 2015 m. rugsėjo 26 dienos.

„TopGear“ apdovanojimų karavanas startuos spalio 2 d. Vilniuje, Europos aikštėje prie miesto savivaldybės pastato. Čia vilniečiai ir miesto svečiai galės visą dieną grožėtis išblizgintais, kelio dulkių dar nemačiusiais keturračiais apdovanojimų dalyviais, o mažieji žiūrovai – išmėginti savo jėgas vaikiškų elektrinių automobilių traukos varžybų trasoje. Šiose mini lenktynėse galės dalyvauti visi užsiregistravę vaikai.

Vėliau, spalio 3 d., „TopGear“ patrauks tolyn į šiaurę, aplankys Panevėžio miesto gyventojus, o spalio 4 dieną apsistos Šiauliuose. Šiuose miestuose vakarais „TopGear“ komanda surengs degalų ir padangų kvapo persisunkusius pasirodymus, o susirinkę žiūrovai galės pamatyti bei savo rankomis pačiupinėti visus apdovanojimų fiestoje važiuojančius automobilius.

Žinoma, ir čia atvykę vaikai galės varžytis dėl greičiausio žaislinio elektromobilio vairuotojo titulo.

Spalio 5 dieną „TopGear“ komanda persikels į Latviją, aplankys Jelgavą, Rygą ir Siguldą, iš ten patrauks į Estiją, kur spalio 7 d. surengs pasirodymą Tartu mieste, o spalio 8 d. Taline bus paskelbta, kas šiemet nusipelnė „TopGear“ Baltijos šalių metų geriausiojo automobilio titulo bei apdovanoti kitų nominacijų nugalėtojai.

„TopGear Apdovanojimų 2016“ nominacijų nugalėtojus rinks tarptautinė komisija, į kurią narius deleguos visos trys Baltijos valstybės. Ją sudarys 9 „TopGear“ redakcijų nariai, 3 „TopGear“ skelbtą konkursą atskirose šalyse laimėję skaitytojai, DELFI ir kitų informacinių portalų žurnalistai bei sporto, automobilių ir pramogų pasaulio garsenybės.

Rinkimai, be abejo, vyks visiškai demokratiškai, komisijos nariai važiuos visą maršrutą nuo Vilniaus iki Talino ir turės galimybę išbandyti visus konkurse dalyvaujančius automobilius.

Žinoma, be geriausiojo metų automobilio titulo, paskelbtos ir kitos nominacijos – „TopGear“ ieškos sportiškiausio, išmaniausio, kiekvieno cento verto, geriausiai benzingalvių šeimynai tinkančio automobilio ir dar daugelio kitų.

Vertinimo kriterijai – taip pat netradiciniai. Automobiliams vertinimo balai bus suteikiami remiantis „TopGear“ žurnale nuo seno taikoma gėrio ir blogio skale: 1 balas reikš, kad „Automobilis nepasiekė kelionės tikslo, pakeliui užsidegė“, o aukščiausias, 10 balų įvertinimas – „Tobulybė. Nereikia nieko aiškinti. Paaukokite savo inkstą, parduokite vaikus“.

„TopGear“ komanda jau kraunasi lagaminus ir tikrina padangas, o visi automobilių gerbėjai spalio pradžioje kviečiami atvykti į Vilnių, Panevėžį ir Šiaulius bei pamatyti „TopGear“ šventę savo akimis. Iki susitikimo kelyje!

„TopGear Apdovanojimų 2016“ dalyviai varžysis šiose kategorijose:

„TopGear“ metų automobilis
Geriausias SUV automobilis
Sportiškiausias automobilis
Prabangiausias automobilis
„DFDS Seaways“ geriausias šeimos automobilis
Geriausias miesto automobilis
Geriausias verslo automobilis
Geriausias elektrinis automobilis
Išmaniausias automobilis
„Autoledi“ gražiausias automobilis
DELFI skaitytojų automobilis (kurį skaitytojai galės rinkti konkurso metu, spalio 2-8 dienomis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)