Projektavimo darbai atlikti bei statybą leidžiantis dokumentas turės būti gautas 2016 m.

Projektuotojai per numatytą laiką turės parengti Kretingos g. atkarpos nuo viaduko iki sankryžos su Klaipėdos plentu bei Klaipėdos pl. atkarpos nuo minėtos sankryžos iki Virbališkės tako techninį projektą, numatant čia keturias eismo juostas, papildomus šviesoforus, pertvarkant sankryžą, išsprendžiant lietaus kanalizacijos, gatvės apšvietimo, apželdinimo ir kitus klausimus.

Pasirašydama sutartį, Savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė pabrėžė, jog Kretingos g. ir Klaipėdos pl. atkarpos rekonstrukcijos techninis projektas Palangos savivaldybei yra labai svarbus, tad jam bus skiriamas ypatingas dėmesys.

Įvažiavimo į Palangą vizualizacija

„Įvažiavimas į kurortą turi būti Palangos vizitinė kortelė, mes iš šio projekto labai daug tikimės. Todėl itin svarbūs yra ne tik techniniai sprendiniai, susiję su eismo saugumu, bet ir vizualiniai klausimai – koks bus apšvietimas, apželdinimas, kaip atrodys dviračių takas ir kita“, – sakė A. Kilijonienė.

Administracijos direktorė taip pat atkreipė dėmesį, jog Palangos savivaldybės ateities planuose – įvažiavimo į kurortą apmokestinimas, tad projektuotojai, rengdami Kretingos g. rekonstrukcijos techninį projektą, turi numatyti reikiamas technines galimybes.

„SRP projektas“ laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas Nerijus Jakulis pripažino, jog įvažiavimas į Palangą yra labai svarbu ne tik palangiškiams, tad šiam projektui bendrovė skirs ypatingą dėmesį. „Tai bus mūsų prioritetinis projektas“, – pabrėžė bendrovės vadovas.

Siekiant maksimalaus, visapusiškai tenkinančio darbų rezultato, sutarta, jog projektuotojai kiekvieną savaitę bendraus su atsakingais Palangos miesto savivaldybės administracijos specialistais, o kartą per mėnesį susitiks ir projekto rengimo eigą bei einamuosius klausimus aptars ir su Savivaldybės vadovais.

Kretingos g. bei Klaipėdos pl. atkarpos rekonstrukcijos darbų techninio projekto parengimas atsieis 66 tūkst. eurų, lėšas skiria Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)