Renginio organizatoriai, asociacija „Retromobile“, džiaugiasi, jog istorinių karinių transporto priemonių turėtojai nelaiko savo automobilių garažuose, o jas eksploatuoja tokiomis sąlygomis, kurioms jie ir buvo kuriami.

Istorinių visureigių vairuotojai varžėsi įvairiose rungtyse, važinėjo vaizdingais maršrutais kariniame poligone. Renginyje dalyvavo 15 istorinių karinių visureigių, du motociklai bei du sunkvežimiai GAZ 66 (vairuotojas Romualdas Baltutis iš Šilalės, o GAZ 63 vairavo Giedrius Brunius iš Radviliškio).

Visos renginio transporto priemonės įvykdė numatytas užduotis, šiek tiek nepasisekė tik vienam iš seniausių renginio dalyviui – 1943 m. gamybos GAZ 67, kuriam sulūžo pavarų dėžė. Tačiau šis gedimas buvo nedelsiant sutvarkytas ir jis toliau sėkmingai tesė žygį.

Absoliučiu visų rungčių nugalėtoju tapo amerikietiškas „Jeep Willys“ (1956 m. gamybos), kurį vairavo Gediminas Frankonis su šturmanu Romualdu Ruplėnu.

Žiūrėkite fotoreportažą iš renginio

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)