Seime vykusioje apskritojo stalo diskusijoje dalyvavo pagrindinės šalies motociklininkų organizacijos.

Memorandumu įvardyti tikslai ne tik ginti pagrindines motociklininkų teises, bet ir siekiant keisti visuomenės požiūrį į pačius motociklininkus įsipareigota imtis priemonių gerinti jų vairavimo kultūrą ir stiprinti eismo saugumą.

Judėjimas „Už motociklininkų teises“ ragins sukurti motociklininkų savikontrolės reguliavimo mechanizmą, o taip pat – įgyvendinti papildomas kultūringo vairavimo priemones, rengti saugaus vairavimo mokymus ir užtikrinti kontrolę.

„Lietuvoje yra net 40 tūkstančių motociklininkų. Gerai, kad šiandien jų bendruomenė vienijasi ir tuo pačiu įsipareigoja ne tik ginti savo teises, bet ir gerinti bendrą eismo kultūrą šalyje. Motociklininkai gali užtikrinti, kad visiems eismo dalyviams keliuose būtų saugiau. Kita vertus, pačių motociklininkų saugumas yra tiesiogiai susijęs su kitais eismo dalyviais ir jų sąmoningumu.

Šarūnas Gustainis

Tikslas – užtikrinti, kad atsirastų abipusis supratimas. Prie to galėtų prisidėti ir valdžios institucijos, iki šiol nedėjusios pakankamai pastangų išklausyti motociklininkų ir užtikrinti jų teises. Šią situaciją reikia ir galima keisti“, – teigė vykusios apskrito stalo diskusijos vienas iniciatorių Seimo narys Šarūnas Gustainis.

Įsteigto naujojo judėjimo „Už motociklininkų teises“ koordinatorius, Lietuvos baikerių kongreso atstovas Kazimieras Čeponis surengtoje diskusijoje teigė, kad organizacija pasiryžusi veikti ne tik gindama motociklininkų teises.

„Matome, kad dabartinė sistema motociklininkus moko gauti teises, kai iš tikrųjų turėtų ugdyti atsakingus eismo dalyvius. Šia kryptimi mes esame pasiryžę dirbti“, – teigė K. Čeponis.

Priimtame memorandume pabrėžiama, kad judėjimas „Už motociklininkų teises“ kreipsis į Vyriausybę ir Susisiekimo ministeriją, kuriuo bus raginama skirti didesnį dėmesį eismo saugumo ir transporto problemų sprendimams tose srityse, kur dalyvauja motociklininkai.

Pažymima, kad judėjimas yra suinteresuotas bendradarbiauti kuriant tinkamus ir motociklininkų atžvilgiu nediskriminacinius jų statusą bei apskritai transporto eismą reglamentuojančius teisės aktus.

Judėjimo „Už motociklininkų teises“ steigėjais tapo Lietuvos baikerių kongreso atstovai, Lietuvos motociklininkų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis, Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos atstovas Deivis Zizas, motociklininkų klubo „Vorai MC“ prezidentas Laurynas Baltrūnas, Nusikalstamumo prevencijos Lietuvoje centro direktorius Algimantas Čepas, motociklininkas visuomenininkas Rimas Bružas ir kt.