Beje, šiandien nuo 17 val. „Regitros“ organizuojamame kalėdiniame numerio ženklų išpardavime už gerokai mažesnę kainą bus galima įsigyti beveik 2 tūkst. įvairiausių derinių, skirtų automobiliams, motociklams ir priekaboms.

Ypatinga reikšmė skaičiams

Skaičiai mus lydi kiekviename žingsnyje, ne išimtis ir numerio ženklai. Kaip teigia „Regitros“ atstovas, kuris jau daugelį metų specializuojasi numerio ženklų išdavimo srityje, ypač didelį dėmesį įvairioms skaičių kombinacijoms skiria nemaža dalis žmonių.

„Greičiausiai tai susiję ne tik su gražesne vizualika, bet ir tuo, jog tikima laimingais skaičiais. Pavyzdžiui, itin populiarus trijų septynetų derinys – kombinacijos su jais yra išperkamos greičiausiai. Taip pat jau ilgą laiką pastebime, kad legendinio britų slaptojo agento Džeimso Bondo 007 numeris yra vienas geidžiamiausių“, – pasakoja Antanas Raudonis.

Anot jo, pasitaiko ir tokių atvejų, kai vienos šeimos nariai nori, jog sutaptų jų vairuojamų automobilių ženklinimas. Pavyzdžiui, kad visų šeimos automobilių numeriuose būtų skaitmenys 001. Mėgstama rinktis ir kitus lengvai įsimenamus derinius, kaip 100, 111, 555, 999. Ir populiarūs ne tik skaičiai, bet ir raidės, kurios turi vieną ar kitą reikšmę.

„Pastebime, kad lietuviai yra patriotiški ir mėgsta užrašus, kurie siejasi su lietuviška simbolika, pavyzdžiui, LTU, LTT, LIT. Taip pat populiaru rinktis kombinacijas, sutampančias su vardo ar pavardės trumpiniais. Turėjome ypač paklausias LIN, LUK, MAT, MAR serijas. Itin mėgstamos ir trys vienodos raidės. Dar viena tendencija – rinktis iš abiejų pusių vienodas raides, pavyzdžiui, LIL. Iš esmės, asmens pasirinkti numeriai tuo ir išskirtiniai – juose asmuo randa kažkokią sau asmeniškai patinkančią reikšmę“, – teigia „Regitros“ specialistas.

Kartais klientai į numerio ženklų kombinacijas pasižiūri kūrybiškai ir net iš įprastų trijų raidžių bei trijų skaičių derinio sukuria žodį. Kitaip tariant, skaičius panaudoja kaip raides ir užbaigia žodį. Pavyzdžiui, 715 gali būti perskaitoma kaip TIS, 745 – kaip TAS ir panašiai.

Numeriai atskleidžia vardą, pomėgius ar net profesiją

Be abejonės, dalis vairuotojų nori dar labiau išsiskirti ir renkasi vardinius numerius. Jų užrašą susikuria pats vairuotojas. Esminė tokių numerių taisyklė – galimas maksimalus simbolių skaičius 6 ir vienas iš jų privalo būti skaičius.

„Tendencijos keičiasi ir vardiniuose numeriuose. Nebenorima matyti vien tik vardus ir pavardes. Žmones tampa vis išradingesni. Pavyzdžiui, atsirado tendencija juose užkoduoti savo pomėgius, profesiją, tam tikrą žinutę. Dažnai naudojami angliški žodžiai, kadangi jie yra trumpesni nei lietuviški. Matome net ir prašymų, kai klientai savo numerio ženklais kreipiasi į kitus eismo dalyvius, pavyzdžiui, SMIL3 (angl. nusišypsok) ar L4BAS. Neseniai turėjome ir itin kalėdišką prašymą išduoti HOH0HO, gal Kalėdų senelis prašė“, – juokauja A. Raudonis.

Vardiniai numeriai naudojami ir kaip reklamos priemonė. Tokiais atvejais prašoma užrašų su įmonės, paslaugų ar prekių pavadinimais. Beje, pirmasis vardinis numeris Lietuvoje prieš du dešimtmečius buvo išduotas būtent su užrašu ERGO01.

Laukia kalėdinis numerio ženklų išpardavimas

Gruodžio 14 d., „Regitra“ kvies į pirmą kartą organizuojamą kalėdinį numerio ženklų išpardavimą. Nuo 17 val. internetu iš specialaus išpardavimo sąrašo bus galima išsirinkti patikusį derinį už 39,99 Eur. vietoj įprastų 75-500 Eur.

„Matome, kad išskirtiniai numerio ženklai sulaukia vis daug susidomėjimo, todėl sugalvojome nudžiuginti savo klientus ir prieš Kalėdas suorganizuoti akciją, kokios dar neturėjome. Galbūt tai bus paskatinimas tiems, kurie galvoja apie išskirtinius numerio ženklus, tačiau vis dar dvejoja. Tad kviečiame vairuotojus nuo 17 val. pasidairyti po siūlomas kombinacijas ir galbūt praktiška bei originalia dovana nudžiuginti ne tik save, bet ir artimuosius“, – sako „Regitros“ atstovas Antanas Raudonis.

Specialiame išpardavimo sąraše vairuotojai ras jau pamėgtas kombinacijas su raidėmis LLL ar tokius skaičius kaip 001, 007, 100, 101, 333, 404, 555, 777, 999 ir kt.

Norintiems numerio ženklus padovanoti, „Regitra“ specialiai paruošė ir kalėdinį atviruką, kad dovanojimo procesas būtų smagesnis ir paprastesnis. Ją teliks atsispausdinti, įrašyti dovanojamą kombinaciją ir supakavus padėti po egle.

„Iš karto norime paprašyti klientų kantrybės. Jei vienu metu prie sistemos jungsis daug žmonių, gali pasitaikyti tam tikrų sutrikimų. Jei taip atsitiktų, tikrai dėsime visas pastangas, kad jie būtų pašalinti kaip įmanoma greičiau“, – teigia specialistas.

Kalėdinis numerio ženklų išpardavimas tęsis iki kitų metų sausio 31 d. arba iki tol, kol bus nupirktos visos išpardavimo sąraše esančios kombinacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)