Du gamintojai atkreipė ypatingą Vokietijos specialistų dėmesį. Sudarytame sąraše gausu „Opel“ modelių: jame yra ir „Astra“, ir „Corsa“, ir „Mokka X“, be to, ir mažasis „Opel Adam“ modelis.

Tiesa, tai nereiškia, kad viskas buvo idealu. Didžiausi priekaištai šiems modeliams buvo išsakomi dėl to, kad juos tikrinant buvo pastebėta, jog ir varikliuose, ir pavarų dėžėse trūksta tepalų.

Net kelis kartus sąraše randami ir Japonijos „Toyota“ modeliai, o tai, anot Vokietijos žurnalo „Auto Bild“, jokia staigmena, mat šis gamintojas garsėja patikimumu.

Patikimiausių naudotų automobilių sąraše yra „Auris“, „Yaris“, „Avensis“, „Verso“ ir pabrėžiama, kad jeigu išsirinksite gerai prižiūrėtą automobilį, vargu ar teks rūpintis dėl jo techninių trūkumų ar gedimų.

Verta atkreipti dėmesį, kad sąraše išvardyti automobilių modeliai yra pagaminti per pastrarąjį dešimtmetį.

Patikimiausių naudotų automobilių sąrašas

  1. Mercedes-BenzB klasė. Ryškesnių trūkumų nepastebėta.
  2. „Mercedes-Benz“ A klasė. Ryškesnių trūkumų nebuvo pastebėta.
  3. Audi A1“. Iš keturių naudotų tokių modelių, tik vienas sulaukia dėmesio dėl kažkokių trūkumų, likę – be priekaištų.
  4. Honda Jazz“. Ketverių metų amžiaus ar senesni modeliai dėmesį atkreipia tik dėl susidėvėjusių stabdžių diskų, tad šitai būtina patikrinti įsigijus tokį naudotą modelį.
  5. Opel Mokka X“. Pastebėta, kad senesni nei 4 metų amžiaus modeliai ima „pradanginti“ variklio alyvą.
  6. Volkswagen Beetle“. Didesnės kritikos šis modelis, kurio gamybą „Volkswagen“ nutraukė“ sulaukė tik dėl surinkimo trūkumų salone.
  7. „Opel Adam“. Kritikos sulaukė tik ilgainiui naudojant automobilį pradedantys „pradingti“ tepalai.
  8. Toyota Verso“. Ryškesnių trūkumų ekspertai nepastebėjo.
  9. Audi A3“. Nuo 2012 m. gaminamas modelis dėmesį atkreipė tik į ilgainiui silpnėjančiu stabdžius, tad šiuos vertėtų pasitikrinti perkant tokį naudotą automobilį.
  10. „Kia Venga“. Ryškesnių modelio trūkumų nepastebėta.
  11. Volvo V40“. Tyrėjai atkreipė dėmesį, kad perkant modelį su itin didele rida, gali erzinti tai, kad variklis degina tepalus ir šių kartais nuo karto ima trūkti.
  12. Toyota Yaris“. Prieš perkant nuo 2011 m. gamintus modelius svarbu pasitikrinti, ar tinkamai veikia apšvietimo sistema.
  13. Hyundai i20“. Ekspertai akcentavo, kad ryškesnių šio modelio trūkumų neišskyrė nė vienoje tikrintų mazgų ir elementų grupėje.
  14. „Volkswagen Polo“. Nors šis modelis nesulaukė didelių priekaištų dėl trūkumų, ekspertai pastebėjo, kad tikrintų modelių rida buvo gerokai mažesnė nei vidutinė, kadangi automobiliai naudojami ganėtinai trumpai. Tad išties, kokie didieji šio modelio minusai gali atrasti antras, trečias ar net ketvirtas automobilio savininkas.
  15. Mitsubishi ASX“. Daugiausiai priekaištų – dėl ilgainiui tinkamai nustojančio veikti stovėjimo stabdžio.
  16. „Opel Karl“. Nedidukas miesto automobilis savo trūkumų sąraše turi tik variklio ir pavarų dėžės alyvos lygio sumažėjimą bėgant laikui.
  17. Opel Astra“. K raide pažymėtas modelis priekaištų sulaukė tik dėl to, kad ilgainiui ima „pradingti“ alyva variklyje.
  18. Renault Captur“. Nors šis modelis pagamintas ant „Clio“ platformos, priekaištų sulaukė kur kas mažiau nei jo pirmtakas. Ekspertams neužkliuvo nei stabdžiai, nei apšvietimo sistema, nei išmetimo sistema, nei alyvos dingimas iš variklio ar pavarų dėžės.
  19. „Hyundai ix20“. Anot ekspertų, jeigu netrikdo kietoka važiuoklė ir nedidelis variklių pasirinkimas, korėjietiškas automobilis gali būti patikimas palydovas kelyje.
  20. „Mercedes-Benz“ E klasė. Modelis vertinamas kaip itin patvarus, tačiau daugiausiai skundų sulaukia jo stovėjimo stabdys.
  21. Nissan Note“. Nors bandyti modeliai nesulaukė kritikos dėl stabdžių sistemos ir važiuoklės trūkumų, ekspertai pastebėjo, kad varikliai ilgainiui linkę „pradanginti“ tepalus.
  22. Toyota Auris“. Nuo 2012 m. gaminamas modelis priekaištų sulaukė tik dėl apšvietimo sistemos trūkumų – ją verta pasitikrinti perkant naudotą automobilį.
  23. BMW 1 ir 2 serijos. F20 ir F21 kodais žymėti bavariški modeliai yra patikimi, ganėtinai reti, tačiau didesnių priekaištų dėl kažkių trūkumų nesulaukė, tik pagyrimą, kad šis modelis išlaiko stabilią vertę.
  24. Opel Corsa“. Automobilis giriamas, tačiau perkantys nuo 2014 m. gaminamą šio modelio versiją turėtų didesnį dėmesį skirti automobilio stabdžiams.
  25. Škoda Fabia“. Patikrinimus šis modelis, gaminamas nuo 2014 m., išlaiko, tačiau vidutiniškus rezultatus tyrėjai gauna bandydami stabdžių diskų patikimumą.
  26. Smart Fortwo“. TÜV tyrėjai dėmesį atkreipė į stabdžius ir tai, kad ne visada tinkamai veikia automobilio elektronika.
  27. „Smart Forfour“. Ekspertai atkreipė dėmesį į modelius, pagamintus 2014 m. ir vėliau, mat šie buvo išleisti su šoninio vėjo pagalbos asistentu.
  28. Peugeot 208“. Akcentuojama, kad geriausia pirkti kuo naujesnį, mat labai dažnai šie automobiliai naudojami kurjerių, siuntų pristatymo bendrovių. Tiesa, gana greitai surūdija išmetimo sistema, susidėvi stabdžių diskai, tad perkant naudotą automobilį reikėtų pasitikrinti stabdžių sistemos būklę.
  29. Toyota Avensis“. Perkant naudotą automobilį, TÜV ekspertai patarė atkreipti dėmesį į apšvietimo sistemą.
  30. „Toyota Yaris Hybrid“. Inspektoriai pastebėjo, kad laikui bėgant galima susidurti tik stabdžių diskų problemomis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)