Kaip juos ten užsigabenti? Tiesiog susilankstyti, užsimesti ant pečių ir nesunkiai nešte užnešti – dviratis ne tik sulankstomas, bet ir labai lengvas.

Inovatyvi ir netikėta transporto priemonė „Bergmonch“ yra pusiau dviratis, pusiau kuprinė, su kuria galima patogiai kopti į kalnus, o nuo jų greitai ir smagiai nusileisti žemyn. Anot gamintojų, dviratis sukonstruotas taip, kad leistis žemyn juo būtų saugiau ir patogiau: priekinis ratas yra didesnis už galinį, tad riedant nuokalne, vairuotojui nereikės loštis atgal, mėginant kompensuoti posvyrio kampą žemyn.

Dviratis sulankstomas per porą minučių ir virsta patogia ratuota 9 kg svorio kuprine. Dviračius gaminanti bendrovė nusitaikiusi į jauno amžiaus kalnų mėgėjų segmentą. Gamintojai tikina, kad leidžiantis pakalnėmis tokiu dviračiu, ženkliai sumažinamas krūvis kelių ir čiurnų sąnariams ir taip „taupoma“ jų sveikata, mat leidžiantis į pakalnę krūvis kojų sąnariams ženkliai padidėja. Tyrimai rodo, kad 67 proc. pasivaikščiojimų po kalnuotas vietoves mėgėjų kamuoja kelių ir čiurnų sąnarių bėdos.

1,2 tūkst. svarų sterlingų (5,1 tūkst. Lt) kainuojančia mynimo nereikalaujančia dvirate transporto priemone „Bergmonch“ (liet. – „kalnų vienuolis“) galima važinėtis dviračių takais ir ne tik bekele. Kodėl vienuolis? Todėl, kad įsitaisoma ant šios transporto priemonės pusiau klūpom. O ir minti nereikia. Kaip visa tai atrodo, žiūrėkite vaizdo siužetuose.

Gamintojai tvirtina, jog jis nuostabiai tinka norint ilgas distancijas įveikti be didesnių pastangų. Ir iš tiesų, pažiūrėjus vaizdo klipus, akivaizdu, kad leidžiantis į pakalnes toks dviratis ne tik sutaupo jėgų, bet ir laiko. Be to, leistis dviračiu į pakalnę kur kas smagiau nei kulniuoti pėsčiomis.