Reikia pripažinti, jog ši į sklandantį „yo-yo“ panašaus automobilio (jei jį taip dar galima vadinti) su perregimomis durimis koncepcija toli gražu ne tokia įspūdinga, kokia buvo fantastinio automobilio „DeLorean“ koncepcija filme „Atgal į ateitį“. Tačiau ir „Volkswagen“ kūrinį gatvėje neabejotinai palydėtų tūkstančiai smalsių žvilgsnių.

Išties, kodėl tai negalėtų būti ateities transporto koncepcija? Manevringasis „Hover Car“ kybotų 30-50 cm aukštyje nuo žemės paviršiaus, o judėtų elektromagnetinių kelių tinklu. Nors sklandantis mažylis neatrodo itin tvirtas, keleivių saugumą garantuotų kėbulo jutikliai, fiksuojantys kelyje pasitaikančias kliūtis ir informaciją siunčiantys į kompiuterį, kuris ir priima tolesnius sprendimus.

Unikali „Hover Car“ idėja koncerną „Volkswagen“ pasiekė pernai Kinijoje paskelbus konkursą „People‘s Car Project“. Konkurso svetainė sulaukė 33 mln. lankytojų ir daugiau kaip 119 tūkst. idėjų bei pasiūlymų. Kartu su „Hover Car“, automobilių parodoje „Auto China 2012“ bus pristatytos ir kitos netikėtos žmonių pasiūlytos koncepcijos – „Music Car“ ir „Smart Key“.

„Kūrybingos projekto „People‘s Car Project“ idėjos leido mums pamatyti Kinijos vairuotojų norus, - pasakoja „Volkswagen Group China“ dizaino direktorius Saimonas Lousbis (Simon Loasby). – Pagrindinės gairės – gaminti saugius automobilius, kurie galėtų lengvai judėti perkrautais Kinijos didmiesčių keliais ir gatvėmis. Be to, tokie automobilių dizainas turėtų pasižymėti asmeniniu, emocingu ir jaudinančiu dizainu.“

„Hover Car“: sklandantis „Volkswagen“ automobilis