Kalbant apie greitumą, „Google“ naudoja keletą būdų eismo sąlygoms nustatyti, įskaitant eismo srauto vidutinio greičio apskaičiavimą pasirinkus konkretų maršrutą, praneša autoevolution.com.

Kitaip tariant, „Google“ atsižvelgia į automobilių važiavimo greitį, apskaičiuoja vidutinį greitį ir tada pateikia optimaliausią maršrutą.

Tiesa, pati paieškos sistemų milžinė pripažįsta, kad „bandant nustatyti vidutinį eismo srauto greitį neatsižvelgiant į skirtingas kelio juostas tikriausiai bus gauti netikslūs duomenys“. Taigi dabar „Google“ bando nustatyti vidutinį transporto priemonių greitį kiekvienoje eismo juostoje, o tai reiškia dar tikslesnę informaciją apie eismo sąlygas.

Anot „Google“, pirmiausia būtina atsižvelgti į tai, kad kai kurios transporto priemonės turi teisę važiuoti specialiomis juostomis, kur vidutinis greitis gali būti gerokai didesnis, palyginti su kitomis kelio juostomis, todėl negalima vadovautis tik vidutiniu greičiu konkrečioje kelio atkarpoje.

Naujame patente, pavadintame „Sistemos ir metodai geresnei eismo sąlygų vizualizacijai“, aprašoma, kaip „Google“ galėtų išspręsti minėtąją problemą ir galiausiai apskaičiuoti vidutinį transporto priemonių greitį kiekvienoje kelio juostoje, vadinasi, vairuotojai gautų „teisingą informaciją apie eismo sąlygas“.

Patente įvardytos įvairios idėjos, kurias „Google“ bando įgyvendinti, įskaitant vidutinio greičio matavimą ir eismo duomenų analizę keliose kelio atkarpose. Jeigu sistema išmoktų apskaičiuoti vidutinį transporto priemonių greitį kiekvienoje juostoje, „Google“ galėtų paruošti svarbų „Google Maps“ naujinį, suteiksiantį informacijos apie eismo sąlygas atsižvelgiant į konkretų jūsų vairuojamą automobilį.

Pavyzdžiui, jeigu turite teisę naudotis juosta, skirta asmenims, važiuojantiems drauge vienu automobiliu (užuot kiekvienam važiavus atskirai), gautumėte tikslesnę informaciją apie eismo sąlygas šioje juostoje ir tiksliai žinotumėte, kiek laiko truks kelionė.

Žinoma, tokia naujovė pirmiausia atsirastų „Google Maps“. Kita vertus, derėtų pabrėžti, kad kol kas viskas yra tik patentų etape, todėl iki programinės įrangos kūrimo pradžios gali praeiti ne vieneri metai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją