Ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje sparčiai populiarėja trumpalaikė automobilių nuoma. Ši paslauga itin aktuali tiems žmonėms, kuriems nėra būtinybės kasdien išlaikyti nuosavą, brangiai kainuojantį automobilį, ir kurie ieško pigesnių alternatyvų.

Pavyzdžiui, Vokietijoje vien per praeitus metus privatūs asmenys daugiau nei 4 milijonus kartų išsinuomojo automobilį. Tai – įspūdingas skaičius, tačiau jis nieko nesako apie teikiamų paslaugų kokybę, nuomos bendrovių darbuotojų kompetenciją ir geranoriškumą.

Siekdami tai išsiaiškinti, Vokietijos aptarnavimo kokybės institutas (Deutsches Institut für Service-Qualität, DISQ) drauge su televizijos „n-tv“ naujienų kanalu atliko septynių didžiausių Vokietijoje veikiančių automobilių nuomos bendrovių išsamų tyrimą. Jo metu buvo aiškinamasi ne tik aptarnavimo kokybė, bet ir geriausi pasiūlymai bei sąlygos.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad palyginti su 2012 metais, padidėjo klientų, patenkintų aptarnavimo kokybe, skaičius. Visos tiriamos bendrovės itin greitai atsiliepdavo į telefonų skambučius. Tuo tarpu į maždaug ketvirtadalį paklausimų elektroniniu paštu atsakyta nebuvo. Įmonių internetinės svetainės buvo įvertintos teigiamai, tačiau pažymėta, kad jos gana painios ir jose pateikiama nepakankamai informacijos.

Taip pat tyrimas atskleidė itin didelį automobilių nuomos kainų skirtumą. Tarp mažiausią ir didžiausią kainą siūliusių bendrovių nuomos kainų skirtumas siekė net 32 procentus, tuo tarpu savaitgaliais šis atotrūkis, nuomojantis vidutinės klasės automobilį, pasiekdavo net 56 proc.

Atlikus tyrimą geriausia automobilių nuomos kompanija buvo pripažinta SIXT bendrovė. Įmonė šia nominacija džiaugėsi ir pernai, ir 2010 metais. Pasak instituto atstovų, kompanija ne tik siūlė pačias palankiausias sąlygas, bet ir užtikrino ypatingai gerą aptarnavimą. Jos darbuotojai kruopščiausiai atsakydavo į elektroninius laiškus, taip pat testuotojams labiausiai patiko aiški ir paprasta SIXT internetinė svetainė.

„SIXT aukščiausio įvertinimo nusipelnė dėl išskirtinės aptarnavimo kokybės, palankių kainų ir puikios komunikacijos elektroniniu paštu ir telefonu. Taip pat įvertinome tai, kad SIXT interneto svetainėje skelbiama informacija apie papildomų paslaugų kainas, o tai įrodo, kad orientuojamasi į kokybišką klientų aptarnavimą“, – sakė Markusas Hameris, Vokietijos aptarnavimo kokybės instituto vadovas.

Antroje vietoje liko nuomos bendrovė „Enterprise“. Jos didžiausias privalumas – ypatingai geromis sąlygomis nuomojami mažesni nei vidutinės klasės automobiliai. Taip pat kompanijos darbuotojai greitai atsiliepdavo į skambučius. Trečioje vietoje atsidūrė „Hertz“.

Septynių didžiausių automobilių nuomos bendrovių tyrimą atliko Vokietijos aptarnavimo kokybės instituto darbuotojai. Vertinant aptarnavimo kokybę, buvo pateikta daugiau nei 200 užklausų telefonu ir elektroniniu paštu. Taip pat instituto darbuotojai atlikto automobilių nuomos bendrovių interneto svetainių bei jų patogumo naudoti tyrimą. Vertinant bendrovių siūlomas paslaugas buvo siunčiamos standartinės užklausos dėl keturių skirtingų klasių automobilių.

2013 m. Vokietijos automobilių nuomos bendrovių tyrimo rezultatai
Bendrovės pavadinimas Vieta* Aptarnavimas Sąlygos
Vieta Vieta
Sixt 1 1 1
Enterprise 2 4 2
Hertz 3 3 3
Europcar 4 2 6
National 5 6 4
Avis 6 7 5
Buchbinder** - 5 -

*Aukštesnę galutinę vietą lėmė bendras surinktų balų kiekis

**Galutinė vieta nebuvo skirta, nes „Buchbinder" kompanija internetinėje svetainėje siūlo ne visų klasių automobilius

Aptarnavimo kategorija
Kompanijos pavadinimas Balai* Vieta Kokybės įvertinimas
Sixt 76,7 1 Gerai
Europcar 75,9 2
Hertz 70,2 3
Enterprise 67,3 4 Vidutiniškai
Buchbinder 64,8 5
National 60,7 6
Avis 49,5 7 Patenkinamai

*Maksimalus įvertinimas - 100 balų

Sąlygų kategorija
Kompanijos pavadinimas Balai* Vieta
Sixt 65,7 1
Enterprise 61,3 2
Hertz 55,2 3
National 44,8 4
Avis 36,7 5
Europcar 32,3 6
Buchbinder** - -

*Maksimalus įvertinimas - 100 balų

** Sąlygos nebuvo vertinamos, nes „Buchbinder" kompanija internetinėje svetainėje siūlo ne visų klasių automobilius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)