Konkurso nugalėtoju tapęs M. Bielikas visose beveik penkias valandas trukusiose rungtyse surinko 203 taškus ir pranoko analogišką titulą prieš metus iškovojusį vilnietį Kęstutį Taškūną, kuriam antrąją vietą šįsyk užtikrino 192 taškai.

Nugalėtojų pakylos trečiąjį laiptelį užėmė dar vienas kaunietis, 180 taškų surinkęs Vidmantas Kupčinskas.

Pirmasis spalio sekmadienis kaip niekad buvo sėkmingas kauniečiams. Konkurso nugalėtojo ir absoliučios įskaitos trečiojo prizininko gretas papildė ir dar viena šio miesto atstovė Solveiga Bubnelienė, tapusi moterų įskaitos nugalėtoja ir iškovojusi Lietuvos žurnalistų autoklubo taurę.

Konkurso finale pretendentams į geriausiojo vairuotojo titulą teko paprakaituoti kaip reikiant. Prieš renginį pakalbintas pernykštis nugalėtojas K. Taškūnas nesitikėjo šiemet pakartoti sėkmę. Priežastis – nuolat kylantis konkurso lygis ir varžovų alkis vairavimo teorijai ir praktikai.

24 renginio finalistams teko įveikti aštuonias rungtis, kuriose teko pademonstruoti visą teorinį ir praktinį arsenalą. Konkurso nugalėtojas M. Bielikas lemiamą persvarą susikrovė slalomo ir kitose tikslaus vairavimo rungtyse.

Taupaus važiavimo rungtį užtikrintai laimėjo K.Taškūnas, su „Toyota Auris Hybrid“ automobiliu pasiekęs 3,10 litro kuro sąnaudas 100 kilometrų, kai japonų gamintojai šiam automobiliui deklaruoja net aukštesnius – 3,8 litro parametrus. Gamintojų lūkesčius pranoko ir ketvirtąją absoliučios įskaitos vietą iškovojęs klaipėdietis Edgaras Liepa bei penktąją užėmęs vilnietis Justas Eimontas, 100 km suvartoję po 3,30 l/100 km.

Užduotį pakeisti (tiksliau, nuimti) bekelės monstro „Toyota Land Cruiser“ atsarginį ratą įveikė tik kas trečias finalistas, tarp jų ir moterų įskaitos laimėtoja S. Bubnelienė.

Konkurso dalyviams labai patiko dar viena geros orientacijos ir puikaus automobilio jutimo reikalaujanti rungtis – su hibridiniu „Auris“ važiuoti tiksliu 70 km/val. greičiu, kai vairuotojas spidometro rodmenų nemato. Lygiai 70 km/val. greitį išvystė nugalėtojas ir trečiasis prizininkas bei dar viena dailiosios lyties atstovė vilnietė Jovita Danienė, o ir kiti finalistai per daug neklydo.

Konkursą rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius, sveikindamas nugalėtojus ir visus konkurso dalyvius, rėmėjus pasidžiaugė, kad tokie renginiai ir jų metu įgytos žinios neabejotinai kelia ne tik jų dalyvių meistriškumą, bet ir ugdo atsakomybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją