Po teorinių žinių patikrinimo ir dviejų rungčių slalomo trasoje, nugalėtoju tapo Justas Eimontas. Jo visų užduočių bendras laikas – 2 min. 16,4 sek.

Tai – dėsningas rezultatas, nes Justas ne tik patyręs slalomo mėgėjas, bet ir beveik nuolatinis tokių konkursų dalyvis, kuriam šiemetinis renginys – jau aštuntas. Pernai didžiajame finale J. Eimontas užėmė 3 vietą.

Antras liko Mykolas Rutkauskas (2min. 32,51 sek.), o trečias – Giedrius Jasonas (2 min. 47,09 sek.).

Prizininkai pasakojo, kad į Druskininkus atvažiavo specialiai dėl konkurso, nes ši data jiems buvo patogiausia, o atrankos etapų Vilniuje šiemet nebus surengta.

Beje, į kituose miestuose vykstančius atrankos konkursus taip pat užsiregistravo nemažas būrys vilniečių.

Moterų įskaitoje geriausiai sekėsi taip pat vilnietei, nuolatinei panašių konkursų dalyvei Dainei Ribokienei. Beje, Dainė dirba gana neįprastą moteriai darbą – vairuoja autobusą.

Ji juokavo, jog važiuodama iš Vilniaus į Druskininkus, dar sustojo pakeliui pagrybauti.

„Matyt, tai kažkaip man atsiliepė, nes trasoje irgi rinkau grybus“, - šypsojosi moteris.

Be jau minėtų konkurso dalyvių, iš atrankinio Druskininkų etapo į renginio finalą dar pateko Darius Bikauskas ir Tomas Varžaitis.

Norintys tapti šio konkurso nugalėtojais ir gauti vertingų prizų, dar gali bandyti savo gebėjimus atrankiniuose etapuose, kurie vyks kiekvieną rugsėjo savaitgalį vis kitame Lietuvos mieste: Alytuje, Tauragėje, Klaipėdoje ir Radviliškyje.

Jiems teks atsakyti į 30 teorinių klausimų bei įveikti skirtingas slalomo rungtis naujutėlaičiais, organizatorių parinktais „Toyota Corolla“ ir RAV4 automobiliais. Už kiekvieną neteisingą atsakymą skiriama 3 sekundžių bauda, kurių suma pridedama prie bendro trasoje sugaišto laiko.

Geriausio Lietuvos vairuotojo finalas bus surengtas rugsėjo 29 dieną Jonavoje. Kautis renginio finale – jau savaime nemaža garbė, tačiau pasivaržyti dėl čempiono laurų verta ir dėl labai pragmatiškos priežasties. Konkurso nugalėtojų ir prizininkų laukia ne tik įspūdingi prizai - Susisiekimo ministro ir Lietuvos žurnalistų autoklubo taurės, bet ir tokios praktiškos bei egzotiškos dovanos kaip kelionė į Ženevos automobilių saloną, duris atversiantį 2014 m. kovą, savaitgalis su naujausiu „Toyota“ automobiliu, specialūs „Toyota GT 86“ bandymai Piarnu (Estija) lenktynių žiede ir kitos.

Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius pasidžiaugė, kad plečiasi konkurso organizacija ir kad šiemet net mažesnių šalies miestų gyventojai turės progą jame susirungti.

„Stengiamės, kad konkursas būtų gyvas ir įdomus, o ne eilinis žinių patikrinimas. Todėl įtraukiame pačių įvairiausių klausimų ir sugalvojame vis įdomesnes figūrinio vairavimo užduotis“, - sakė V. Valiukevičius.

Laukdami, kol bus skaičiuojami jo rezultatai, visi norintys galėjo jėgas išmėginti „protų mūšyje“.
Atsakius į 15 įvairių klausimų, paaiškėjo, kad geriausiai sekėsi „Dzūkų grybais“ pasivadinusioje komandoje, kurios sudėtyje buvo ir abu geriausiai vairuotojo konkurse pasirodę dalyviai bei D. Ribokienė.

Konkursą rengia Lietuvos žurnalistų autoklubas kartu su partneriais: Susisiekimo ministerija, Automobilių kelių direkcija, „Toyota“ ir „Lietuvos geležinkeliais“.

Visa konkurso informacija ir registracija skelbiama svarbiausiame Lietuvos naujienų portale DELFI ir www.pressauto.lt.

Registracija - iki rugsėjo 27-osios

Pirmasis atrankos etapas – pradinis vairuotojo žinių patikrinimas portale DELFI. Būsimo konkurso dalyviams keliama vienintelė sąlyga – atsakyti į kelis nesudėtingus žemiau pateikto testo klausimus. Iš teisingų atsakymų kompiuteris atrinks greičiausiai atsiuntusių teisingų atsakymų autorius, kurie bus pakviesti į regioninius atrankos etapus.


Dalyvių registracija tęsis iki rugsėjo 27-osios. Konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2013“ nuostatus galite skaityti paspaudę šią nuorodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)