Klaipėdietis Linas vieną lapkričio rytą ant priekinio mašinos lango rado priklijuotą raudoną lapelį, ant jo buvo parašyta: „Pirkčiau jūsų automobilį“. Kadangi mašina savininkui buvo reikalinga važinėti į darbą užmiestyje ir jis rengėsi ją netrukus remontuoti, Smiltelės gatvėje gyvenantis vyras raudoną lapelį tiesiog nuplėšė ir net neketino tartis dėl „Opel Vectra“ pardavimo.

Tačiau po kelių dienų Linas savo „Opelio“ neberado – liudininkai pasakojo, kad du jauni vyrai, vilkėję rūbais, panašiais į specialios tarnybos drabužius, užtempė automobilį ant tralo ir jį išsivežė.

Paaiškėjo, kad taip miestą „švarina“ Henriko ir Tomo vardais besivadinantys du 25 metų klaipėdiečiai. Jų veikimo planas paprastai būna toks pat: bendrininkai apvažiuoja kiemus, kur gyventojų mašinos sunkiai telpa, apžiūri, kuris automobilis jau seniai nenaudojamas, ir palieka lapelį su pasiūlymu jį įsigyti. Po kelių bandymų susisiekti su savininku, bendrininkai į kiemą atvažiuoja tralu, užkelia mašiną ir išgabena ją į utilizavimo įmonę.

Paprastai gatvių sanitarais praminti vyrai taikosi į automobilius, pagamintus ne vėliau nei 1996 metais, ir nuo vieno jų uždirba 300-800 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)