Žymus lenktynininkas rusišką automobilį išmėgino „Voodafone Red Show“ renginio metu Vengrijoje. Renginys buvo skirtas skatinti saugų eismą keliuose.

Iš pradžių lenktynininkas išbandė „Mercedes-Benz SL 63 AMG“ rodsterį su V8 525 AG varikliu. Nors tokios ir gerokai didesnės galios mašinos Jasonui Buttonui tikrai įprastos, tikriausiai didesnis išmėginimas pasaulio čempionui buvo sukti „Žigulių“ modelio „VAZ 2103“ vairą.

Šis rusiškas automobilis buvo gaminamas nuo 1972 iki 1983 metų. Jis taip pat buvo eksportuojamas į užsienį, kur buvo žinomas „Lada 1500“ vardu. Eksportiniame modelyje sumontuotas 1,5 l/75 AG darbinio tūrio variklis, su kuriuo iki 100 km/val. rusų automobilių pramonės atstovas įsibėgėja per 17 sekundžių ir pasiekia maksimalų 150 km/val. greitį

Šiam renginiui du rusiškus automobilius paskolino Vengrijos „Žigulių“ gerbėjų klubas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)