Patruliuodami keliuose ar prižiūrėdami viešąją tvarką policijos pareigūnai pastaraisiais metais išbandė beveik visas transporto priemones, pradedant žirgais ir baigiant riedžiais. Kartingai buvo viena nedaugelio išimčių, kurie tinkami vairuotojų įgūdžių tobulinimui, bet ne darbui gatvėse. Dėl šios priežasties kai kurių ekipažų akistata su šiais mikro automobiliais pirmą kartą įvyko treniruotėje prieš pat oficialų „kartotlono“ startą.

Papildomą intrigą garantavo dar viena varžybų taisyklių nuostata, turėjusi atskleisti, kaip pareigūnai sugeba veikti komandoje. Įveikęs pusę iš 20 „Vilko kartodromo“ trasos ratų, pirmasis startavęs turėjo užsukti į boksus ir užleisti vietą prie vairo savo partneriui. Šios procedūros metu laikas nebuvo stabdomas.

Analogišku principu vyko ir šaudymo pneumatiniais pistoletais rungtis – rokiruotė ugnies linijoje buvo leidžiama tik kai pirmasis ekipažo dalyvis grįždavo prie starto linijos ir perduodavo estafetę savo partneriui. Nors greitis čia taip pat buvo svarbus, taiklumas galėjo viską apversti aukštyn kojom. Visi surinkti taškai buvo „konvertuojami“ į sekundes ir atimami iš bendro laiko, sugaišto šaudant ir važiuojant kartingais.

Pastaroji rungtis komplikavo puikų rezultatą kartingo trasoje parodžiusiam Kauno apskrities Kelių policijos valdybos ekipažui Sauliui Žemeliui ir Petrui Butavičiui. Nesėkmė prie ugnies linijos iš antrosios vietos juos nustūmė į ketvirtąją. Ir atvirkščiai. Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos vyrai Marius Putrimas ir Laurynas Sirgedas šaudę kaip tikri terminatoriai, sugebėjo iš 7-osios vietos po važiavimo kartingais, šoktelėti į antrąją. Į trečiąją vietą po šaudymo pakilo ir pavydėtiną taiklumą pademonstravęs Utenos apskrities ekipažas – Kelių policijos skyriaus viršilos Raimundas Misikonis ir Žydrūnas Šlamas.

Favoritais dar prieš startą laikyti Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos vyrai – Vaidas Žilionis ir Rolandas Korsakas (pastarasis yra buvęs profesionalus lenktynininkas, dalyvavęs šalies ralio čempionate) šaudant taip pat vos nepralaimėjo laimėtų varžybų. Solidžią persvarą susikrovę kartingo trasoje, jie padarė grubią klaidą perduodami vienas kitam estafetę ugnies linijoje – pamiršo nuleisti pistoleto saugiklį. Už tai gavę 20 sekundžių baudą, vyrai iki pat oficialių apdovanojimų nežinojo, ar dėl to neprarado lyderių pozicijos. Visgi susumavus rezultatus pasirodė, kad V.Žilionis ir R.Korsakas prieš artimiausius persekiotojus išsaugojo maždaug 22 sekundžių persvarą.

Penkti liko Marijampolės apskrities VPK Kelių policijos skyriaus komanda
Audrius Leonavičius ir Marijus Jurkiūnas. Šešti – panevėžiečiai Valdas Matiukas ir Edgaras Burmonas. Vos pusantros sekundės nuo jų atsiliko šiauliečiai
Egidijus Andrulis ir Tomas Baranauskas. Aštuntoji vieta atiteko Alytaus Kelių policijos skyriaus komandai Vitui Nedzinskui ir Vitui Balčiui. Devinti pirmosiose „kartotlono“ varžybose liko klaipėdiečiai Andrius Radivonas ir Remigijus Stunguris, o dešimti –Telšių kelių policijos patruliai Valdas Mickevičius ir Laimutis Ramonas.

Pirmosios vietos laimėtojams atiteko net 2000 litų vertės prizas – individualios sportinio vairavimo pamokos su profesionaliais lenktynininkais.

„Kartotlono“ varžybas organizavo TV laida „Autopilotas“ ir „Vilko kartodromo“ kolektyvas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją