„Fiat” atstovybės Lietuvoje vadovo Jono Bacevičiaus teigimu, šios akademijos tikslas yra išmokyti vairuotojus racionalaus vairavimo stiliaus.

„Šiandien daugumai vairuotojų rūpi automobilio ekonomiškumas, bet kai kurie iš jų galvoja, jog tai nulemia tik automobilio techninės savybės. Šioje akademijoje mes norime išmokyti ir įrodyti, jog bet kokį automobilį galima vairuoti ekonomiškai ir ekologiškai, nepriklausomai nuo jo gamyklinių rodiklių, ir taip per metus sutaupyti iki 15 proc. degalų”, – sakė J. Bacevičius.

„Autobrava” vadovo teigimu, jau renkama profesionalių vairavimo instruktorių komanda, kuriems vadovaus Vilniaus ekoralio nugalėtojas, ekologiško, ekonomiško ir saugaus vairavimo instruktorius Danas Brazauskas.

„Instruktoriai seminaruose su vairuotojais iš pradžių dalinsis teorinėmis ekonomiško ir ekologiško vairavimo žiniomis, o antrame etape besimokantieji tas žinias galės pritaikyti praktiškai prie automoblio vairo”, – teigė J. Bacevičius

Pranešime spaudai rašoma, kad naujosios „eco:Drive akademijos” steigėjai tikisi, jog ilgainiui ekovairavimo kultūros mokyti prisijungs ir kitų automobilių markių atstovai Lietuvoje.

Ekologinio judėjimo „Eko Banga” vadovo Vytauto Ratkevičiaus teigimu, „eco:Drive akademija” bus puiki galimybė įgyti žinių ne tik apie aplinką tausojantį vairavimą, bet kartu ir apie ekologišką gyvenimo būdą.

Registracija į „eco:Drive akademijos” seminarus jau vyksta ecodriveakademija.lt interneto svetainėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją