Tačiau ši laisvalaikio pramoga gali greitai baigtis, nes policija jau konfiskavo 81-ą lenktyniavusį automobilį. Teigiama, kad lenktyniaujama nusukus numerius, kad automobilius būtų sunkiau identifikuoti.

Už lenktynes vairuotojų laukia 27000 JAV dolerių bauda, o automobilių savininkų – 13,5 tūkst. dolerių bauda.

Dubajaus policijos viršininkas Maj Gen Khamis al Mazinahas teigė: „Kelių policininkai susekė nemažai neatsakingų vairuotojų, sulaikė 81 automobilį.“ Tiesa, jis nenurodė kokiu laikotarpiu.

Policijos viršininko teigimu, automobilių savininkai „dalyvavo arba ruošėsi dalyvauti su automobiliais nelegaliose lenktynėse. Dalis automobilių buvo sustabdyti, atliekant pavojingus veiksmus, neatsargiai važiuojant ir keliant pavojų eismo dalyviams.“

Anot policijos viršininko, kai kurie vairuotojai bandydami pabėgti nuo policijos pasiekdavo 300 km per valandą greitį.

Jei automobilio savininkas nesumoka baudos per tris mėnesius, Dubajaus policija turi teisę parduoti automobilį.

Dubajuje populiarūs labai prabangūs automobiliai. Net patys policininkai čia važinėja „Lamborghini“, „Porsche“ ir „Aston Martin“ markės automobiliais.

Pastaraisiais metais Dubajuje automobilių skaičius smarkiai išaugo, o per paskutinius aštuonerius metus padvigubėjo. Čia vienam žmogui tenka daugiau automobilių nei Niujorke ar Londone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)