Kartodromas veikia „Snow Arenos“ teritorijoje ir dirbs šios arenos darbo laiku be laisvadienių visus metus. Žiemą kartingo mėgėjai galės lenktyniauti ant sniego. Jeigu jo pritrūktų, „Snow Arena“ sniego patrankos pasitarnaus ir „SnowKart“ kartodromo trasos lankytojams.

Kartodromo atidarymo proga ateinantį savaitgalį bus rengiamas profesionalių lenktynininkų ir mėgėjų turnyras, tad jau per pirmąją darbo savaitę kartodromo rengėjai tikisi sulaukti trasos rekordų. Kol kas greičiausias „SnowKart“ kartodromo trasos įveikimo laikas yra 20,08 sek.

„SnowKart“ kartodrome bus naudojami prancūziški „Sodi“ kartai „Sodikart GT5“, kuriuose sumontuoti 200 kub. cm darbinio tūrio varikliai. Tai – vieni populiariausių ir patikimiausių pramoginių kartingų pasaulyje. Trasoje įdiegta olandų įmonės AMB laiko matavimo įranga, todėl nekils diskusijų dėl to, kas pravažiavo greičiausią ratą ar kas finišavo pirmas – viską fiksuoja elektronika ir vos išlipus iš kartingo bus galima analizuoti savo pasirodymą. Klientai iš karto po važiavimo matys visus savo ratų įveikimo laikus, lyginti juos su varžovų ir pan.