Filmas primena apie pavojus kelyje

„Delfi“ inicijuota socialinė akcija „NežVairuok!“, raginanti nesinaudoti išmaniaisiais įrenginiais prie vairo, pristato finalinį akcijos akordą – filmą. Daugybė eismo įvykių kasdien visame pasaulyje įvyksta dėl vairuotojo, besinaudojančio mobiliuoju, kaltės. Todėl mokumentinio stiliaus filmas aiškina, tiria ir analizuoja kokie pavojai tyko vairuojančių paspirtuką, dviratį ar automobilį ir tuo pat metu žvairuojančių į telefoną.

„Delfi“ užsakymu vykdytas reprezentatyvus tyrimas parodė, jog net 60% Lietuvos gyventojų vairuodami naudojasi telefonu. Vairuojant ir laikant telefoną rankoje, reakcijos laikas sulėtėja 46 proc., o čia svarbi kiekviena sekundė. Šis filmas – įtaigus vizualus įrankis, skirtas pakeisti gyventojų mąstymą ir didinti eismo dalyvių atsakomybę kelyje.

Filmą „NežVairuok!“ kūrė patyrusi reklamos ir kino režisierė Algina Bedulskė su komanda. Pagrindinį filmo personažą, tinklalaidės kūrėją Šarą, įkūnijo profesionalus teatro ir kino aktorius Šarūnas Datenis. Pagrindinis herojus – menamos tinklalaidės kūrėjas, kuris savo studijoje pristato vairavimo su telefonu rankoje statistiką ir faktus, realiose situacijose bendrauja su kitais aktoriais ir praeiviais, įrodo naudojimosi telefonu pavojų ir tuo pats įsitikina.

Epizodiniuose vaidmenyse nusifilmavo ir gerai pažįstami veidai. Profesionalus lenktynininkas Antanas Juknevičius ir populiarus vaizdo įrašų kūrėjas Paul de Miko pasidalino istorijomis, nutikusiomis už vairo bei patarė, kaip elgtis kelyje, kad išvengtume nelaimių. Žiūrovai filme galės išvysti ir portalo „Delfi“ skaitytoją, kurio pasakojimas nugalėjo rengtame istorijų konkurse.

Premjera ilgąjį savaitgalį

Socialinio projekto „NežVairuok!“ filmas – nemokama švietimo ir edukacijos priemonė, skirta įvairaus amžiaus Lietuvos mokyklų mokiniams, jaunimui ir visiems eismo dalyviams. Filmas laisvai pasiekiamas internete, tad jį gali žiūrėti bet kuris neabejingas saugiam vairavimui.

Taip pat filmą pamatyti kviečiamos visos ugdymo įstaigos, jis išplatintas ne tik mokykloms, bet ir įvairių miestų ir rajonų jaunimo centrams, jaunimo organizacijoms. Dauguma jų džiaugsmingai sutiko idėją ir filmą jau parodė arba ketina rodyti savo auditorijoms.

Pirmosios filmą jau išvydusių žiūrovų reakcijos itin pozityvios. Pasak jų, realiai atvaizduotos situacijos kelyje, interaktyviai pateikti faktai ir apibendrinti atliktų tyrimų rezultatai įtaigiai perteikia saugaus elgesio kelyje svarbą ir primena, kad žvairuoti kelyje negalima. Todėl „Delfi“ kūrybos vadovas, vienas iš filmo sumanytojų Saulius Žvirgždas kviečia pasinaudoti proga ir filmą pamatyti visus „Delfi“ ir „Delfi TV“ žiūrovus.

„Lapkričio 1 d., 17 val., „Delfi TV“ eteryje televizijos žiūrovai išvys filmo „NežVairuok!“ premjerą. Tai bus puiki proga filmą pamatyti visiems Lietuvos gyventojams be papildomų pastangų. Nors filmą nemokamai galima rasti internete – specialiame akcijos interneto svetainės polapyje ir „Delfi“ „Youtube“ kanale – šįkart užteks tik įsijungti televizorių. Ilgąjį ir žvarbų lapkričio savaitgalį saugiausia likti namuose, prie televizoriaus, todėl filmas gali tapti puikia proga jį pažiūrėti kartu su visa šeima ir aptarti saugų elgesį kelyje“, – sako S. Žvirgždas.

Socialinio projekto „NežVairuok!“ filmą žiūrėkite lapkričio 1 d. 17 val. per „Delfi“ ir „Delfi TV“. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)