„Viskas gerai, išskyrus startą“, - nepaisant sėkmės sau pretenzijų turėjo R. Kupčikas.

Nepavykus gerai startuoti pirmajame posūkyje, R. Kupčikui teko ginti pozicijas išorinėje posūkio dalyje. Lėčiausias, tuo pačiu ir pavojingiausias, trasos posūkis praėjo sklandžiai – profesionalūs lenktynininkai išvengė kontaktų, o geriausiai ant asfalto išsilaikęs R. Kupčikas kitame posūkyje vėl buvo pirmas. Tolimesnę lenktynių eigą visiškai kontroliavo lenktynininkas iš Lietuvos.

Gerai pasirodė artimiausias R. Kupčiko konkurentas bendroje įskaitoje Jefferis Kriugeris, lenktynininkas iš Pietų Afrikos Respublikos. Jis šeštadienio lenktynes baigė antras, o sekmadienį – trečias. Savaitgalis Čekijoje sunkiai klostėsi kitam pajėgiam dalyviui Markusui Fluchui. Lenktynininkas iš Švedijos savaitgalį pradėjo būdamas antroje bendrosios įskaitos vietoje, bet finišavęs lenktynėse atitinkamai 5 ir 6 vietoje, nepelnė daug vertingų taškų, užleido antrą vietą J. Kriugeriui (272 taškų) ir dabar nuo pastarojo atsilieka jau 16 taškų. „Artas Racing“ komandos lenktynininkas R. Kupčikas žengia sezono lyderio pozicijoje su 320 taškų.

„Juta Racing“ komandos lenktynininkams savaitgalio sėkmingu pavadinti neapsiverstų liežuvis. Broliškoje dvikovoje Jonas Gelžinis buvo greitesnis už jaunesnį brolį Igną, tačiau abu kovojo toli nuo lyderių trejeto. Jonas dvejose lenktynėse finišavo atitinkamai devintas ir dešimtas, o Ignas pirmų lenktynių nebaigė dėl kaistančio variklio, antrose liko dvyliktas.

„Volkswagen Castrol Cup“ sulaukia gausybę Lenkijos žiniasklaidos, televizijos, taip pat ir žymių pasaulinio lygio sportininkų dėmesio. Čempionate šiemet pradėjo lenktyniauti karjerą baigęs legendinis Lenkijos rinktinės vartininkas, UEFA Čempionų lygos laimėtas, Jerzy Dudekas. Kita sporto žvaigždė – pasaulio šuolių su slidėmis čempionas vokietis Svenas Hannawaldas šį savaitgalį lenktyniavo svečio teisėmis. Beje, pastarasis buvo greitesnis už žymųjį lenkų vartininką.

„Volkswagen Castrol Cup” kalendoriuje liko trys etapai Slovakijoje („Slovakia Ring“ trasa), Čekijoje („Brno“ trasa) ir Lenkijoje („Poznan Tor“ trasa). Konkurencija čempionate itin atkakli – dėl solidaus prizinio fondo kovoja itin daug aukšto lygio sportininkų. Čempionato nugalėtojui bus įteiktas naujutėlaitis „Volkswagen Golf“ automobilis bei 30 000 eurų tolimesnei lenktynininko karjerai finansuoti.

Kitas etapas vyks po dviejų savaičių (rupjūčio 23-24 d.) vyks Slovakijos „Slovakia Ring“ trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)