Naujasis įstatymas nebus taikomas Šiaurės Airijai. Privačioje žemėje stovinčių automobilių ratų blokavimas Škotijoje uždraustas nuo 1992 metų.

Naujuoju įstatymu žemės savininkams taip pat suteikiama daugiau teisių nustatant mokestį už automobilio stovėjimą. Tai reiškia, kad mokestį bus galima išieškoti ne tik iš automobilio valdytojo, bet ir jo savininko.

Vyriausybė taip pat pritarė nepriklausomos skundų tarnybos, kurią finansuos Britanijos parkavimo asociacija (BPA), įkūrimui. Taip vairuotojams bus suteikta galimybė apskųsti už automobilio stovėjimą privačioje žemėje išduotą kvitą, jei jį išdavusi kompanija priklauso BPA.

„Šis blaiviu protu paremtas įstatymas suteiks vairuotojams apsaugą, kurios jie nusipelno, nuo fiktyvių automobilių ratų blokuotojų ir vilkimo paslaugas teikiančių įmonių. Šis įstatymas leis vairuotojams per metus sutaupyti 55 mln. svarų sterlingų ir galiausiai nubaus tikrus nusikaltėlius – korumpuotas firmas“, – sakė įstatymo autorius vidaus reikalų ministras lordas Tayloras.