„Oi, baikit, tai viena seniausių pasaulio klišių, – pasakysite, – tą patį galima pasakyti apie „Audi“ ir galbūt netgi „Mercedes-Benz“. Ir būsite abiem atvejais teisūs. Tačiau esmė slypi tame, kad jeigu kažkas patenka į klišių kategoriją, tai nebūtinai reiškia, kad tai netiesa. Tai reiškia, kad iš tikrųjų tai tapo nuvalkiota tiesa, nes labai daug žmonių pastebėjo šį faktą ir nuolat jį kartojo.

Kalbant apie kitų pirmaujančių Vokietijos prekės ženklų automobilių vairuotojus, tai tiesa: kiekvienam daržui savos piktžolės. Bet vėl gi, dideles sumas galingiems automobiliams išleidžiantys žmonės linkę išspausti naudos iš kiekvieno savo investicijos cento ir kartais tai reiškia kvailus poelgius, tokius kaip didelis greitis ar neatsargus vairavimas. Štai taip ir formuojasi jų reputacija.

Paimkime kaip pavyzdį štai šį BMW 3 serijos vairuotoją. Jis supyko, nes automobilis su vaizdo registratoriumi sustojo praleisti mokyklinį autobusą, nors pirmumo teisė kelyje priklausė ne jam. Kitaip sakant, užleisti lėtą transporto priemonę į savo eismo juostą nėra gera idėja (tai taip pat nėra taktiška už tavęs esančiųjų atžvilgiu), tačiau kadangi eismas buvo lėtokas, didelės įtakos šis praleidimas neturėjo.

Tačiau BMW vairuotojui – turėjo. Jis iškart puolė signalizuoti, taip reikšdamas savo nepritarimą. Paskui, artėdamas prie sankryžos, jis pastebėjo, kad netrukus užsidegs raudonas šviesoforo signalas ir jam greičiausiai neužteks laiko kirsti sankryžą, tad jis nusprendė paspausti akceleratoriaus pedalą ir, kol visi suko į kairę, aplenkti automobilį su vaizdo registratoriumi. Problema tame, kad kelias, į kurį visi suko, turėjo tik vieną juostą. Taip pat jis turėjo didelę betoninę atraminę sieną, ant kurios vokiškas automobilis lengvai užvažiavo, kas sugėdintų turbūt ne vieną padidinto pravažumo automobilį.

Toks jausmas, kad vaikinas iš automobilio su vaizdo registratoriumi taip pat kiek nusiminė dėl kiek anksčiau nuskambėjusio signalizavimo, todėl tyčia darė platesnį posūkį į kairę, taip stumdamas BMW ant šaligatvio. Bet kadangi mes nežinome, kokios buvo markės automobilis su vaizdo registratoriumi, negalima atmesti tikimybės, kad tai buvo „Audi“ arba „Mercedes-Benz“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)