Renginio organizatoriaus Juliaus Urbaičio teigimu, auto–moto fiesta „Bike show millennium“ šiemet lankytojus nustebins ne tik išaugusiu dalyvių skaičiumi, bet ir naujomis bei pamėgtomis atrakcijomis, įspūdingu šviesų šou ir gyvo garso koncertu.

„Galime pažadėti, jog dvi dienas Kauno S. Dariaus ir S. Girėno oro uoste žemė maišysis su dangumi. Visi vairuojantys, besiruošiantys vairuoti ar kada nors vairavę bet kokią transporto priemonę, privalo sudalyvauti, nes čia pamatys beveik visą motociklų ir automobilių technikos metamorfozę. Taip pat kiekvienas turės progą pasijusti tikru lenktynininku, betarpiškai pabendrauti su dalyviais, pravažiuoti kartu su drifto karaliais, Lietuvos ralio ar slalomo čempionais ir kt.“, – sako renginio organizatorius.

Anot J. Urbaičio, nuo 1999 m. organizuojamas, Pabaltijyje ir Rytų Europoje atitikmenų neturintis renginys kasmet plečiasi pasiūlydamas lankytojams vis daugiau pramogų ir reginių. Šiemet „Bike show millennium“ vyks Baltijos šalių „Supermoto“ čempionatas, „StuntShow“ motociklų ir Baltijos šalių „Scooter Stunt“ motorolerių akrobatinio vairavimo, taip pat Lietuvos motorolerių bei „Enduro“ kroso čempionatai, Europos motokroso čempionato kvalifikaciniai važiavimai. O pagrindiniu renginio akcentu, anot organizatorių, taps pirmą kartą vyksiančios Lietuvos ir Baltarusijos komandų motobolo rungtynės.

„Bike show millennium“ vainikuos gyvo garso koncertas „Triskaideka tribute festival millennium“. Jame pasirodys 10 muzikos grupių, kurios atliks Philip Sayce, Amy Winehouse, Bryan Adams, Ozzy Osbourne, AC/DC, Marilyn Manson, Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Alejandro dainas. Renginį ves Jurijus Smoriginas.

Antrąją renginio dieną, birželio 10 d., „Auto show millennium“ metu S. Dariaus ir S. Girėno oro uostas taps transporto technikos rojumi – čia bus galima išvysti S. Karoso, S. Brundzos, A.Eitučio, G.Rimkaus, Lietuvos klasikinių automobilių klubo ir kitų kolekcionierių automobilius, taip pat LASF ralio, kroso, slalomo bei drago sporto klubų kovinius bolidus, patobulintus automobilius, elektromobilius, kartingus, motociklus, dviračius ir bagius.

„Transportui mes suteikiame platesnę prasmę, neleidžiame sau apsistoti tik ties automobiliais ir motociklais. Juk transportas, galima sakyti, prasidėjo nuo arklių, todėl ir šiemet nepamiršome jų“, – sako J. Urbaitis.

Šiemet šio grandiozinio renginio metu lankytojai galės stebėti ne tik žirgų konkūro varžybas bei žoliapjovių lenktynes, bet taip pat „Drift Challenge“ automobilių šoninio slydimo varžybas. Viena iš svarbiausių „Auto show millenium“ programos dalių – Europos motokroso čempionato finalas, kuriame dalyvaus lenktynininkai iš 17 šalių.

Pernai surengti „Bike show millenium“ ir „Auto show millenium“ renginiai sulaukė apie 100 tūkst. lankytojų iš visos Lietuvos. Organizatoriai tikisi, jog šiemet lankytojų skaičius bus dar didesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)